Mircea Geoană vrea să candideze la Congresul PSD, posibil pentru funcţia de preşedinte

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat pentru "Gândul" că va propune la Congresul PSD o platformă politică, iar cei care o vor susţine vor candida pentru posturi în conducerea politică, Geoană neexcluzând posibilitatea să candideze din nou la postul de preşedinte al partidului. Totodată, fostul lider al PSD a spus că a avut discuţii cu lideri ai PNL privind o guvernare comună.

21 ian. 2015, 19:05
Mircea Geoană vrea să candideze la Congresul PSD, posibil pentru funcţia de preşedinte

„Voi propune o platformă pentru Congresul PSD şi voi aduna în jurul ei foarte mulţi colegi şi colege din partid mai tineri sau mai experimentaţi”, a declarat Mircea Geoană. Întrebat explicit dacă asta înseamnă că va candida la şefia PSD, Geoană a răspuns: „Susţin proiectul nu neapărat poziţia. Voi candida la Congres alături de alţi colegi (…) Acum nu poziţia mea e importantă”.

În cazul în care proiectul său de reformare al PSD nu va fi adoptat la Congres, Geoană a spus că va încerca să-l aplice din interiorul unui alt partid politic. „Dacă PSD va rămâne cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea, voi fi obligat ca ‘noul PSD’ să înceapă cu un partid nou”, a declarat Mircea Geoană.

El a reiterat planul unei guvernări comune a stângii şi a dreptei în următorii ani. „Ar fi o guvernare solidă şi care poate dura până în 2020. Am avut discuţii cu unii lideri ai PNL”, a spus Geoană.

Senatorul Mircea Geoană a afirmat, pe 15 ianuarie, că a discutat cu subsecretarul de stat american, Victoria Nuland, despre proiectul său de stânga pe care este pregătit să-l preia în calitate de lider, după ce a fost dat afară „de frică” din PSD, şi despre necesitatea constituirii la Bucureşti a unui nou guvern.

Potrivit lui Geoană, un grup de iniţiativă pentru „noul PSD” va fi lansat în mod oficial în 10-12 zile, înainte de începerea sesiunii parlamentare, şi va avea un nucleu de parlamentari.