Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, este controlat de fiul său cum cheltuieşte fondurile europene

Unul dintre cei mai longevivi primari din ţară, Mircea Hava de la Alba Iulia este într-un posibil conflict de interese. Hava a fost controlat, la fondurile primite de la Ministerul Dezvoltării, chiar de fiul său, angajat al acestei instituţii.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 11:12
Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, este controlat de fiul său cum cheltuieşte fondurile europene

Mircea Hava este primar în Alba Iulia de 16 ani. Şi vicepreşedinte al PDL de vreo 9 ani. Şi ca orice primar cu vechime, are şi contracte cu vechime. Toate utilităţile, asfaltările şi renovările din Alba iulia s-au făcut cu aceleaşi firme.

Primarul Mircea Hava este de altă părere. „Deci tot ce s-a făcut, s-a făcut pentru oameni, niciodată nu am lucrat pentru voturi chiar dacă vor veni alegerile, a lucrat şi astă iarnă, se va lucra tot timpul. Cam aşa mă caracterizez”, a declarat primarul.

Contractul cu societatea de transport public local a fost prelungit ilegal, după ce înţelegerea a fost parafată direct, nu prin licitaţie. DNA a deschis un dosar penal, în care primarul Hava este învinuit, alături de cei doi viceprimari PDL, Ioan Bagatan şi Paul Voicu dar şi alţi aptru funcţionari din primărie de crearea unui prejudiciu de aproximativ 4 milioane de euro. Hava a refuzat să facă public acest contract, dar a fost dat în judecată de vicepreşedintele PNL Alba, care a câştigat acest proces.

Printre cenzorii societăţii de transport se numără şi Silviu Bian, secretarul de stat al PDL, fost şef al ANOFM, prins în flagrant cu mita în portbagaj. De altfel, Bian a fost propus la şefia ANOFM cu avizul PDL Alba. Şirul dosarelor ar putea continua cu cel al iluminatului public, cu cel de salubrizare, cu finanţarea echipei de fotbal, şi altele.

Primarul Mircea Hava consideră că anchetele sunt normale.

Pe lângă firmele de casă pe care nu le trădează de atâţia ani, primarul Mircea Hava are şi acasă la el susţinători. Fiul său, Horea Hava, este angajat al Ministerului Dezvoltării, la unitatea de la Alba şi este responsabil cu fondurile pe care le primeşte primăria. Adică fiul îl controlează pe tatăl său dacă a cheltuit bine sumele primite. Soţia fiului, Lavinia este asistent manager la o fundaţie care lucrează, aţi ghicit, şi cu Primăria Alba.