Mircea Ionescu Quintus: PNL iese în câştig prin fuziunea cu PDL. Poate să fie sediul partidului şi la Kiev

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, în exclusivitate pentru RomaniaTV.net, că liberalii ies în câştig din fuziunea cu democrat-liberalii. Potrivit acestuia, câştigul este de partea PNL întrucât se păstrează sigla partidului, brandul, dar şi identitatea liberală.

20 iul. 2014, 13:34
Mircea Ionescu Quintus: PNL iese în câştig prin fuziunea cu PDL. Poate să fie sediul partidului şi la Kiev

„Fără îndoială, PNL iese în câştig din această fuziune, se păstrează numele, identitatea liberală.  E un câştig pentru PNL, poate să fie sediul şi în Modrogan (n. red – sediul central al noului partid va fi în Aleea Modrogan,  Bucureşti, acolo unde era sediul PDL), poate să fie şi la Kiev. Clar PNL iese în câştig. Totuşi, nu ştiu cum se vor conduce aceste partide, alegerile pentru conducerea partidului vor avea loc într-un an şi jumătate, potrivit statului. Până atunci, se va conduce fiecare, prin propriul organism, nu ştiu”, a declarat Quintus.

Mircea Toader: Fuziunea prin absorbţie cu PNL e avantajoasă politic, nu emoţional

Totuşi, opinia sa nu este împărtăşită de Ludovic Orban, vicepreşedinte al Biroului Politic Naţional al PNL. Orban consideră că niciun partid nu este mai avantajat sau mai dezavantajat.

PNL îşi stabileşte luni candidatul la Preşedinţie

„Nu cred că există un partid care să fie mai câştigat sau mai în pierdere în urma fuziunii. Important e că avem o construcţie puternică, nu există avantaje particulare, ambele sunt avantajate. Iar ca brand, PNL este mult mai puternic decât PDL”, a declarat Orban, pentru RomaniaTV.net

Orban: Avem o înţelegere. Dacă PNL va da candidatul la prezidenţiale, funcţia de premier va reveni PDL