Mircea Lucescu are mai multe coaste rupte. Una i-a perforat plămânul

În urma accidentului, Mircea Lucescu s-a ales cu câteva leziuni interne care nu-i pun totuşi viaţa în pericol. În urma investigaţiilor medicale, Lucescu a fost internat la Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 13:33
Mircea Lucescu are mai multe coaste rupte. Una i-a perforat plămânul

Surse medicale citate de România TV au declarat că Mircea Lucescu era conştient când a ajuns la unitatea medicală şi a fost transferat imediat la secţia Urgenţe, pentru primele investigaţii.

În timpul investigaţiilor s-a constatat faptul că Mircea Lucescu are mai multe coaste fracturate şi sânge în cavitatea toracică. Antrenorul echipei Şahtior Doneţk a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Are sânge în plămân, trebuie să-i punem un tub de dren pentru a-l scoate. Situaţia nu e îngrijorătoare, e sub control. Dar nici nu e o situaţie simplă, pentru că e vorba despre leziuni interne şi nu se ştie cum vor evolua„, au declarat surse medicale citate de România TV.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost supus unor investigaţii medicale, rezultatele indicând că în urma accidentului rutier în care a fost implicat are mai multe coaste fracturate şi sânge în cavitatea toracică, însă starea lui este stabilă, au precizat sursele citate.

Starea de sănătate a lui Mircea Lucescu este în prezent stabilă. Jurnaliştii de la gsp.ro scriu că Lucescu ar putea fi transportat la un spital din Doneţk cu un avion privat trimis de Rinat Ahmetov, patronul echipei antrenate de român.

Au fost făcute publice şi primele informaţii oficiale ale medicilor, despre starea de sănătate a lui Mircea Lucescu. Şeful unităţii de primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar Bucureşti, Andrei Georgescu, a vorbit despre un traumatism toracic grav şi de unul cranian minor, însă, la cererea familiei antrenorului român nu a intrat în detalii. „Starea este bună. Este echilibrat hemodinamic, urmărit de o echipă pluridisciplinara. La ora asta se află la terapie intensivă. Este conştient. Examenele imagistice ne arată că viaţa sa nu este pusă în pericol. Are un traumatism forte, toracic. Coastele sunt fracturate, nu vă pot spune câte. Nu pot să confirm că are hemoragie. Vă pot spune că în jurul orei 19 va fi reevaluat din nou„.