Mircea Lucescu: Mi-a fost ruşine de felul cum a arătat echipa

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, marţi, că i-a fost ruşine cum s-a prezentat formaţia pe care o pregăteşte în prima repriză a meciului cu Zenit, din Liga Campionilor, pierdut cu scorul de 1-0, dar s-a bucurat că jucătorii săi au dominat partea secundă a partidei.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 08:02
Mircea Lucescu: Mi-a fost ruşine de felul cum a arătat echipa

„Zenit a meritat victoria, şi-a dorit parcă mai mult. În prima repriză a făcut un joc foarte bun. Noi am fost intimidaţi, am comis multe erori şi am permis gazdelor să ajungă prea uşor în careul nostru. În repriza a doua am dominat jocul, dar nu ne-am creat situaţii foarte bune. Rămâneam doar cu această satisfacţie, că am dominat jocul în repriza a doua, dar aşa trebuia să jucăm şi în prima. După prima repriză, mi-a fost ruşine cum a arătat echipa noastră. Teama, duelurile pierdute, n-am arătat bine”, a spus Lucescu.

Lucescu a menţionat că arbitrul Stephane Lannoy a acordat un uşor ajutor lui Zenit Sankt Petersburg. „Arbitrul a dat gazdelor cinci la sutã. Au fost multe auturi, pe final am fost stopaţi din multe acţiuni, dar nu a influenţat totuşi rezultatul. Sub presiunea publicului au fost câteva decizii greşite. Cu cartonaşele a exagerat în privinţa ambelor echipe”, a mai spus el.

Tehnicianul român şi-a criticat jucătorii brazilieni pentru evoluţia din partida cu Zenit. „După meci am avut o discuţie şi le-am reproşat în specil jucătorilor din atac, brazilienilor, care au jucat ca să nu intre în contact cu adversarul. Nici în situaţiile de marcaj al omului nu te poţi baza pe brazilienii noştri”, a explicat Lucescu.

El crede că Zenit Sankt Petersburg se va califica optimile Ligii Campionilor. „Zenit se va califica. Dacă va continua să joace cu acest spirit nu văd cum va putea pierde meciul cu Apoel. Chiar sunt convins că va câştiga la o diferenţă mare. În ce ne priveşte pe noi, suntem obligaţi să facem absolut totul să câştigăm următoarele două jocuri”, a concluzionat Lucescu

Formaţia antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a fost învinsă, marţi, în deplasare, de echipa rusă Zenit Sankt Petersburg, cu scorul de 1-0 (1-0), într-un meci ce a contat pentru etapa a IV-a a grupei G din Liga Campionilor.