Mircea Lucescu, privat de cucerirea titlului în Ucraina. Ce se întâmplă cu campionatul de fotbal, decizie de ultim moment

Pe 26 aprilie a avut loc o întâlnire a reprezentanților din Prima Ligă Ucraineană de Fotbal. Cluburile au susținut propunerea de a încheia acest sezon, iar clasamentul final din sezonul 2021/22 este cel înregistrat la 24 februarie 2022, în ziua invaziei Rusiei.

26 apr. 2022, 21:12
Mircea Lucescu, privat de cucerirea titlului în Ucraina. Ce se întâmplă cu campionatul de fotbal, decizie de ultim moment

Câștigătoarea campionatului din Ucraina nu va fi premiată, iar cum sezonul este departe de a fi efectiv încheiat, campionatul va fi considerat nejucat. Astfel, ocupanta primului loc, Șahtior Doneţk, nu va primi nicio cupă sau medalii de aur.

La momentul opririi campionatului, Șahtiar ocupa primul loc în campionat, cu 47 de puncte. Locul al doilea era ocupat de Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, care a rămas cu 2 puncte în urma liderului. Locul al treilea este ocupat de Dnipro, care avea 40 de puncte.

Citeşte şi Mircea Lucescu, implicat în decizia care poate zgudui Ucraina. Controversa momentului vine de la Kiev

Șahtior și Dinamo vor juca în sezonul viitor în Liga Campionilor, Dnipro în Europa League, Zoria Lugansk și Vorskla Poltava, care au terminat pe locul patru, respectiv al cincilea, în Conference League. Nicio echipă nu va retrograda din prima ligă, scrie unian.ua.

Cupa Ucrainei a fost anulată, pentru că situația nu permite disputarea meciurilor. În cadrul ședinței, s-a discutat și despre sezonul viitor, însă momentan nimic nu s-a decis în mod concret și se așteaptă în acest sens, urmând ca situația conflictului existent pe teritoriul Ucrainei să joace un rol decisiv.

Citeşte şi Mircea Lucescu: „Nu am vrut să plec din Ucraina. Ambasada României a insistat să plec”