Mircea Lucescu, strigăt DISPERAT din Ucraina: Jucătorii mei au fost RĂPIŢI

"Jucătorii mei au fost răpiţi", a declarat antrenorul român Mircea Lucescu, după ce şase fotbalişti sud-americani ai lui Şahtior Doneţk au refuzat să ia avionul spre Ucraina, speriaţi de criza cu care se confruntă această ţară, anunţă presa internaţională.

21 iul. 2014, 14:20
Mircea Lucescu, strigăt DISPERAT din Ucraina: Jucătorii mei au fost RĂPIŢI

Preşedintele lui Şahtior, Rinat Ahmetov, a confirmat pe site-ul clubului că brazilienii Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa şi Ismaily şi argentinianul Facundo Ferreyra nu au luat avionul spre Ucraina după meciul amical cu echipa franceză Lyon.

Potrivit lui Lucescu, „vinovatul” ar fi agentul britanic de origine iraniană Kia Joorabchian, care „a profitat de situaţie ca să-i răpească„.

A reuşit să-i convingă să nu se întoarcă, explicându-le că vor fi curând liberi şi că vor putea în viitorul apropiat să semneze cu altă echipă„, a declarat Lucescu pentru revista France Football. „Este un adevărat scandal. Sunt jucători importanţi pentru mine. Jucătorii mei au fost răpiţi„, a adăugat tehnicianul.

Citeşte şi Tragedia aviatică loveşte în echipa lui Lucescu: Şase jucători refuză să revină la Doneţk

Pentru ziarul Segodnia, Lucescu a precizat că toţi cei şase jucători sunt reprezentaţi de Joorabchian, cu excepţia lui Ferreyra. Conform tehnicianului, a încercat să procedeze la fel şi cu alţi jucători ai lui Şahtior, Adriano, Ilsinho, Marlos şi Taison, dar nu a avut succes.

Şahtior începe noul sezon marţi, cu meciul împotriva lui Dinamo Kiev din Supercupa Ucrainei. Echipa lui Lucescu nu va avea cantonamentul în acest sezon la Doneţk, unde se înfruntă armata ucraineană şi separatiştii proruşi, ci la Harkov, la distanţă de 300 km.

Ahmetov a indicat că jucătorii ce au refuzat să se întoarcă riscă sancţiuni aspre.

Jucătorii au contracte pe care trebuie să le respecte. Dacă nu vor veni, cred că vor fi primii care vor avea de suferit„, a spus Ahmetov.

În acest moment, Şahtior nu are permisiunea să joace meciurile de acasă pe Donbass Arena, din cauza conflictului.

Federaţia ucraineană nu a hotărât deocamdată unde va juca Şahtior în noul sezon, campionatul urmând să înceapă în weekend.

Ahmetov, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina, a spus că nu sunt motive de teamă, iar clubul nu şi-ar duce jucătorii în locuri periculoase. „Ne dorim foarte mult să jucăm la Doneţk, însă în acest moment din păcate nu o putem face„, a afirmat el.

Vom juca acolo unde ni se va permite: ne-am dori să o facem la Harkov. Decizia referitoare la campionat este luată de federaţia ucraineană. Prin jocul nostru, noi vom face un apel la pace şi vom încerca să le aducem bucurie fanilor„, a adăugat patronul lui Şahtior.

El a explicat că „nu au fost niciun fel de probleme” cu Mircea Lucescu, relaţia dintre ei fiind foarte bună.

Citeşte şi Şahtior Doneţk va juca în Champions League pe Arena Naţională