Mircea Moloţ contestă ordinul de încetare a mandatului de preşedinte al CJ Hunedoara

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, a contestat în instanța de contencios-administrativ ordinul prefectului județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, prin care mandatul său, de ales local, înceta înainte de termen, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
10 feb. 2015, 18:01
Mircea Moloţ contestă ordinul de încetare a mandatului de preşedinte al CJ Hunedoara

Moloț a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) și a pierdut procesul prin care contesta raportul întocmit de inspectorii ANI.

‘Tribunalul Hunedoara a informat marți Instituția Prefectului Hunedoara că domnul Mircea Moloț a contestat ordinul prin care mandatul său înceta înainte de termen. Acum el este cu mandatul suspendat de drept, ca urmare a instituirii de către instanță a măsurii arestului la domiciliu în dosarul penal în care acesta este cercetat’, a declarat, directorul cancelariei prefectului de Hunedoara, Dan Terteci.

Practic, Mircea Moloț rămâne președinte suspendat al CJ Hunedoara, până când instanța de contencios-administrativ se va pronunța în ceea ce privește contestația depusă de acesta cu referire la ordinul prefectului.

Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a emis pe 28 ianuarie ordinul prin care se constată încetarea, înainte de termen, a mandatului de președinte al CJ Hunedoara pentru Mircea Ioan Moloț, acesta fiind declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). Ordinul prefectului a putut fi contestat de Moloț în termen de zece zile de la comunicare, în instanța de contencios-administrativ.

Potrivit ANI, Mircea Ioan Moloț s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 — 30 ianuarie 2009, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât și pe cea de președinte al Adunării Generale a Acționarilor, respectiv reprezentant al CJ Hunedoara în adunările generale de la societatea comercială de interes local, SC Drumuri și Poduri SA Deva.

Mircea Moloț a contestat, în instanță, raportul ANI prin care era declarat incompatibil, însă a pierdut procesul la Curtea de Apel Alba-Iulia, în 20 februarie 2013. Recursul judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză ANI, sentința emisă în urmă cu o săptămână fiind definitivă.

În prezent, Mircea Ioan Moloț este suspendat din funcția de președinte al CJ Hunedoara, după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru fapte de corupție, el fiind cercetat în arest la domiciliu.