Mircea Quintus: Vinovaţii pentru Mineriada din 1990 trebuie să răspundă, indiferent cine sunt

Preşedintele onorific al PNL, Mircea Ionescu Quintus, consideră că nu este prea târziu să se stabilească adevărul şi vinovaţii din dosarul Mineriadei din iunie 1990. El îşi aminteşte cum a stat într-o cameră din sediul Partidului Liberal, în timp ce minerii "răvăşeau" clădirea.

21 oct. 2015, 12:56
Mircea Quintus: Vinovaţii pentru Mineriada din 1990 trebuie să răspundă, indiferent cine sunt

Mircea Ionescu Quintus spune că vinovaţii pentru Mineriadă trebuie să răspundă. „(…) Au fost împrejurări deosebit de dramatice, de grave, cu victime multe, cu suferinţe multe şi dacă se va dovedi că anumite persoane sau instituţii sunt vinovate de asemenea grave urmări, trebuie să răspundă, indiferent cine sunt şi indiferent din ce partide fac parte sau pe unde s-or găsi„, a spus Mircea Quintus la rfi.ro.

Seniorul liberal consideră că „nu este târziu (să se afle adevărul-n.r.). Sunt convins că sunt instituţii în care se găsesc documente şi acte din care să rezulte răspunderi, sunt convins„.

Mircea Ionescu Quintus îşi aminteşte momentele de teamă din iunie ’90: „Eram în sediul partidului meu, Partidului Liberal, când au intrat minerii. Eu încă destul de curajos pe vremea aceea, m-aş fi aşezat, după cum m-am aşezat când au intrat în Camera Deputaţilor de la Patriarhie, eu l-am întâmpinat pe Cozma, dar cineva mi-a spus feriţi-vă, că nu este bine! Şi am stat într-o cameră, dar am văzut cum au răvăşit întregul nostru sediu„.

Citeşte şi: DOSARUL MINERIADEI. Ion Iliescu, URMĂRIT PENAL pentru infracţiuni contra umanităţii UPDATE