Mircea Rednic şi-a reziliat contractul cu Dinamo. Neagoe, noul antrenor al „câinilor”

Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Mircea Rednic au convenit, luni, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale după cea mai slabă clasare din istoria echipei din Ştefan cel Mare, locul 9 în Liga 1 de fotbal la finalul sezonului competiţional 2018-2019, potrivit unui comunicat al clubului. Dinamo a anunţat, luni seara, într-un comunicat de presă, numirea în funcţia de antrenor principal a lui Eugen Neagoe.

RomaniaTV.net
03 iun. 2019, 11:12
Mircea Rednic şi-a reziliat contractul cu Dinamo. Neagoe, noul antrenor al „câinilor”

UPDATE. Antrenorul Eugen Neagoe, care a semnat un contract valabil două sezoane cu FC Dinamo, a declarat, luni seara, la finalul negocierilor cu acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă, că formaţia alb-roşie trebuie să se lupte întotdeauna pentru câştigarea titlului şi participarea în cupele europene.

„Ne-am înţeles, am semnat şi contractul. Chiar dacă am semnat pe doi ani, rezultatele ţin un antrenor în funcţie. Azi după-amiază a venit oferta. Negocierile cu domnul Negoiţă nu au fost grele… a fost foarte simplu. Ce obiective am? Să avem rezultate foarte bune, asta este foarte important pentru Dinamo. Dinamo trebuie să se bată întotdeauna la titlu şi la cupele europene, este obligatoriu. Altfel nu eram aici”, a afirmat Neagoe.

Noul tehnician a precizat că Dinamo va achiziţiona mai mulţi jucători valoroşi în această vară, dar a refuzat să nominalizeze. „Am discutat atât cât s-a putut şi despre transferuri. Cu siguranţă vor fi mulţi jucători, nu foarte mulţi, dar jucători importanţi care vor veni la Dinamo. Este destul de greu să aduc jucători de la Sepsi… în acest moment nu pot să spun despre ce jucători am discutat. Însă vor fi jucători valoroşi”, a spus el.

Clubul de fotbal FC Dinamo a anunţat, luni seara, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, numirea în funcţia de antrenor principal a lui Eugen Neagoe (51 de ani), acesta preluând postul rămas liber după rezilierea contractului cu tehnicianul Mircea Rednic.

În vârstă de 52 de ani, Neagoe a condus ca antrenor principal în cariera sa de până acum formaţiile Aris Limassol, Nea Salamis, CSM Politehnica Iaşi şi Sepsi OSK Sf. Gheorghe, fiind secund la Universitatea Craiova, Pandurii Tg. Jiu, Drobeta Tr. Severin, Steaua, prima reprezentativă a României şi Al-Ittihad.


UPDATE: Dinamo s-a despărțit astăzi de Mircea Rednic, dar clubul din șoseaua Ștefan cel Mare nu va sta prea mult timp fără antrenor. Conform informațiilor Digi Sport, finanțatorul echipei, Ionuț Negoiță, este foarte aproape să bată palma cu antrenorul revelație din sezonul recent încheiat de Liga 1, Eugen Neagoe.

Acesta s-a despărțit înanite de încheierea play-off-ului de Sepsi și a fost aproape de a semna un contract în Grecia, la Atromitos. În cele din urmă totul a căzut, iar Neagoe este în acest moment în pole position să preia Dinamo.

Neagoe va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună și un bonus de 20.000 de euro pentru calificarea în play-off, plus un bonus de 1.000 de euro pentru fiecare victorie obținută, anunță Gazeta.

Mircea Rednic a fost numit la conducerea tehnică a dinamoviştilor pe 15 octombrie 2018, după 11 etape disputate în campionat. Echipa din Ştefan cel Mare a fost eliminată din Cupa României, două săptămâni mai târziu, a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 1 la începutul acestui an şi a încheiat sezonul pe locul 9 în clasament.

„Dincolo de rezultate, FC Dinamo Bucureşti îi mulţumeşte lui Mircea Rednic pentru activitatea pe banca echipei din Ştefan cel Mare”, se mai arată în comunicat.

„Noua conducere tehnică a echipei va fi anunţată prin intermediul site-ului oficial al clubului”, a mai precizat sursa citată.

Rednic afirmase joi, înaintea ultimului meci de campionat (0-0 cu FC Voluntari) că va rămâne la Dinamo, având ca obiectiv pentru sezonul următor calificarea echipei în play-off-ul Ligii I şi atacarea titlului de campioană.

„Nu ştiu cine sugerează că aş pleca, eu am fost clar de la început, eu rămân. Eu am venit să rămân, nu să plec. Am venit să construiesc o echipă. Am avut posibilitatea la aceste meciuri oficiale să-mi fac o imagine despre jucătorii pe care i-am adus în iarnă. Rezultatele cred că sunt mult mai bune decât ale echipei care era în momentul când am preluat-o eu. Şi cu buget mai mic. Din jucătorii care au venit, nouă rămân”, declarase Rednic, joi, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.