Mircea Rednic: TAS, ultima şansă pentru Dinamo de a juca în Europa

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Mircea Rednic, a anunțat, miercuri seara, într-o conferință de presă, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne reprezintă ultima șansă a formației sale de a evolua în ediția următoare a cupelor europene după ce comisia de fond și cea de apel din cadrul Administrației de Licențiere a FRF a respins solicitarea grupării alb-roșii.

21 apr. 2016, 03:16
Mircea Rednic: TAS, ultima şansă pentru Dinamo de a juca în Europa

„Facem eforturi mari pentru a obține dreptul de a juca în cupele europene. Ar fi frumos și pentru România, și pentru jucătorii noștri, și pentru mine să putem juca în Europa. De aceea fac un apel la domnul Burleanu, la domnul Duru, care uneori e dur, să înțeleagă că ăsta e sport. Iar dacă poți să ajuți, să facem noi eforturi dacă există o portiță, nu să stăm la mila altora, să mergem cu memorii pe la TAS. Acum mai este doar TAS-ul, unde sunt șanse mari. Nu pot să uit ce a zis domnul Mureșan de la Cluj. A zis că CFR are șanse să joace în cupele europene, chiar dacă e în insolvență. Și dânsul are mare experiență. Noi urmăm calea aceea. Dacă mai e o portiță la TAS, atunci mergem și la TAS. Dar și la noi, la federație, sunt probleme”, a spus Rednic.

FC Dinamo dorește să obțină o derogare pentru a putea participa în ediția 2016-2017 a cupelor europene, deși, pentru acest lucru, regulamentele în vigoare prevăd că un club trebuie să iasă din insolvență până la data de 1 iunie în anul precedent. Gruparea alb-roșie a încheiat procedura de insolvență la 24 septembrie 2015.