Mircea Roşca, PNL Prahova: Propunerea lui Ghişe este hazardată, va avea 2% susţinere la congres

Preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, consideră că propunerea de rezoluţie a senatorului Ioan Ghişe este una 'hazardată', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 11:37
Mircea Roşca, PNL Prahova: Propunerea lui Ghişe este hazardată, va avea 2% susţinere la congres

Roşca este de părere că această propunere va avea o susţinere mică în congresul formaţiunii.

‘PNL nu şi-a propus să facă niciun fel de alianţe cu Traian Băsescu. Traian Băsescu nu are nicio putere politică, este preşedintele României. În ceea ce priveşte propuneri din astea hazardate, eu pot să spun că cine face astfel de propuneri are un singur scop, ca PNL să nu câştige alegerile prezidenţiale, dreapta să nu câştige alegerile prezidenţiale şi PSD să doarmă liniştit la guvernare. Propunerea domnului Ghişe probabil că va avea un 2-3 la sută susţinere în congresul PNL’, a declarat Roşca.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunţat că va propune Congresului partidului o rezoluţie în care solicită ca liberalii să nu facă nicio alianţă politică şi nicio fuziune cu partidele care au guvernat în perioada 2009-2012 ‘sau care au fost conduse de Traian Băsescu şi care acum îl susţin pe acesta’.

În ceea ce priveşte asocierea unor parlamentari de Prahova cu demersul fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu, liderul local liberal a arătat că în cazul lor decizia trebuie luată la nivelul forurilor de conducere centrale ale partidului.

Roşca va solicita însă sancţionarea celor care deţin funcţii în deconcentrate şi care s-au alăturat lui Tăriceanu.

‘Trei parlamentari de Prahova au trecut ieri, din informaţiile mele, în persoana doamnei deputat Graţiela Gavrilescu, domnului deputat Nicolae Alexandri şi domnului deputat Sorin Teju. Nu am cum să propun eu sancţiuni. Forurile superioare, Biroul Politic Naţional şi Delegaţia Permanentă, pot sancţiona demersul colegilor mei parlamentari, dar acolo au mai fost şi membri PNL care fac parte din structurile deconcentrate ale PSD, adică nu au eliberat funcţiile şi pentru ei am să propun în Biroul Permanent Judeţean şi în Delegaţia Permanentă ridicarea sprijinului politic şi eliberarea din funcţiile pe care le deţin în interiorul partidului’, a afirmat acesta.

Din punctul său de vedere, iniţiativa lui Tăriceanu este o ‘făcătură ieftină’ care ‘intermediază către PSD’.

‘De când s-a propus începerea negocierilor cu PDL, cred că s-a luat în calcul că vor exista pesedişti din interiorul partidului, câţiva la număr bineînţeles, (…) cu anumite frustrări în PNL. Nu sunt pentru mine o pierdere foarte mare din punct de vedere electoral, sunt o pierdere în Parlamentul României, dar nu din punct de vedere electoral pentru că organizaţiile şi susţinătorii noştri vor rămâne aici în lupta pentru formarea dreptei unite, ca scop pe termen scurt – scoaterea PSD de la guvernare şi câştigarea alegerilor prezidenţiale’, a conchis Mircea Roşca.

Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost lansat joi în Capitală în prezenţa mai multor parlamentari liberali.

‘Platforma este o iniţiativă politică ce poate să ducă inclusiv la formarea unui partid’, a spus fostul premier Tăriceanu. El a afirmat că mai mulţi colegi i-au cerut ca hotărârea privind constituirea unui partid liberal autentic să fie luată cât mai repede.

Tăriceanu a explicat că nu a lansat direct un partid, deoarece lucrurile trebuie făcute într-o anumită succesiune şi trebuie dat un semnal. Printre cei care au participat la evenimentul de lansare a grupului s-au numărat Mihai Stănişoară, Ovidiu Silaghi, Cristian David, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Radu Stroe, Mirel Taloş, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu.