Mircea Sandu ia partea steliştilor după incidentele de la Ploieşti: Şi eu aş fi făcut la fel

Şeful FRF nu a dorit să se pronunţe cu privire la sancţiunile pe care ar trebui să le dicteze Comisia de Disciplină împotriva steliştilor care l-au lovit pe huliganul ploieştean intrat pe teren la meciul cu Petrolul, dar a subliniat că şi el ar fi procedat la fel ca ei într-o situaţie similară.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 19:35
Mircea Sandu ia partea steliştilor după incidentele de la Ploieşti: Şi eu aş fi făcut la fel

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, într-o emisiune televizată, că în locul jucătorilor stelişti ar fi procedat la fel în timpul incidentelor de la meciul cu Petrolul, încercând să-l neutralizeze pe „derbedeul” care l-a lovit pe George Galamaz.

„Eu dacă eram în locul jucătorilor procedam la fel, indiferent de consecinţe. Cred că tot ceea ce s-a întâmplat a fost regulamentar. Mai cred însă că toţi jucătorii trebuiau să sară în apărarea lui Galamaz, sau să-l neutralizeze pe derbedeul ăla. Jucătorii nu au făcut altceva decât să se apere”, a spus Mircea Sandu, la GSP TV.

La meciul Petrolul – Steaua, de duminică seară, din etapa a 12-a a Ligii I, un suporter ploieştean a pătruns nestingherit pe gazon când Mihai Costea se pregătea să bată un penalty, iar scorul era deja 0-1. Fanul ploieştean l-a lovit în figură pe George Galamaz, aparent cu pumnul, dar ulterior anchetatorii au stabilit că avea în mână un obiect contondent pe care ulterior jucătorii Petrolului au încercat să-l facă pierdut. Imediat după atacul suporterului, acesta a fost placat de stelistul Novak Martinovici, care l-a lovit în mai multe rânduri cu picioarele, la fel procedând şi portarul „roş-albaştrilor”, Răzvan Stanca. Cei doi au primit cartonaşe roşii, iar cazul lor va fi analizat miercuri de Comisia de Disciplină.