Mircea Sandu: Nu am vorbit cu Piţurcă după ratarea calificării la CM 2014, vom lua o decizie pe 16 decembrie

În prima sa intervenţie publică după ce naţionala României a ratat calificarea la CM 2014, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că tricolorii au reuşit "foarte puţin" în barajul cu Grecia, precizând că o analiză a evoluţiei primei reprezentative se va face în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 16 decembrie.

03 dec. 2013, 13:47
Mircea Sandu: Nu am vorbit cu Piţurcă după ratarea calificării la CM 2014, vom lua o decizie pe 16 decembrie

Într-o dublă în care aveam şanse reale nu am reuşit decât parţial, în retur, ceva spectaculos. E foarte puţin. Noi avem la 16 decembrie un Comitet Executiv şi atunci vom analiza şi vom avea raportarea tuturor activităţilor de la comisii şi de la echipele naţionale.

Deocamdată nu putem (n.r. – echipa naţională), credeţi că întâmplător eu am fixat obiectiv calificarea în 2016? Formatul competiţiei de atunci va fi unul destul de permisiv, pentru că se vor califica echipele de pe locurile 1, 2 şi cinci echipe de pe locurile 3 din nouă grupe. Deci, indiferent cine va fi antrenorul echipei naţionale ăsta este un obiectiv destul de uşor de realizat”, a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu, la postul de televiziune Dolce Sport.

Citeşte şi Gică Popescu pregăteşte debarcarea lui Piţurcă

Oficialul a adăugat că nu a discutat cu Victor Piţurcă de la meciul retur cu Grecia, dar este convins că acesta este dezamăgit de ratarea calificării. „Sunt convins că Piţurcă e dezamăgit. Nu am vorbit, o să vorbim la 16 decembrie, dar poate o să mai vorbim până atunci. Sigur că el e dezamăgit pentru că trebuie să recunoaştem că noi am făcut 19 puncte.

Iar în mod normal 19 puncte nu erau suficiente pentru a ajunge la acest baraj dacă nu aveam o echipă foarte puternică în grupă, Olanda, care ne-a învins pe noi de două ori, pe Turcia de două ori şi pe Ungaria de două ori. Şi datorită acestui fapt am ajuns la baraj. Dar cred că nişte paşi s-au făcut„, a mai spus Mircea Sandu.

Citeşte şi Anunţ bombă: În ce condiţii ar prelua Reghecampf naţionala României