Mircea Toader le face ochi dulci liberalilor, după alegeri: Aşteptăm PNL să vină în zona de dreapta

Şeful grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, la România TV, că prioritară pentru partidul din care face parte, adăugând că o componentă esenţială a acestui plan ar fi revenirea PNL alături de partidele cu care împărtăşeşte aceeaşi ideologie.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 12:57
Mircea Toader le face ochi dulci liberalilor, după alegeri: Aşteptăm PNL să vină în zona de dreapta

Mircea Toader a explicat că „a coagula dreapta din România rămâne un obiectiv major şi fundamental” şi a precizat că, dacă parlamentarii celorlalte formaţiuni din ARD nu vor putea constitui separat grupuri parlamentare, aceştia „se vor integra în grupul parlamentar al PDL. „Modul în care vom conlucra în Parlament vom vedea care va fi. Dacă nu pot să facă grupuri, se vor integra în grupul nostru parlamentar. Dar tot ce este pe zona de dreapta – şi aşteptăm până la urmă să vină şi PNL lângă noi – trebuie să putem să creăm o forţă de dreapta capabilă de a contrabalansa zona socialistă din România. PNL aşteptăm, la un moment pe care îl consideră dânşii, să vină tot în zona de dreapta, aşa cum le e locul în mod normal„, a spus Mircea Toader.

Referitor la posibile schimbări la vârf în PDL, după eşecul în alegeri, Mircea Toader a spus că acestea trebuie decise în funcţie de obiectivele partidului pentru următoarele alegeri: „Nu putem discuta de restructurarea partidului şi de demiterea preşedintelui partidului. Vom decide în structurile noastre. Drumul pe care trebuie să-l parcurgă PDL este în funcţie de obiective, în funcţie de ele vom stabili dacă este nevoie de modificări în structura de conducere„.

Mircea Toader a candidat pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 2 din Galaţi la alegerile parlamentare, unde a obţinut 24,29%, fiind învins de către candidatul USL Laurenţiu Chirvăsuţa, care câştigat cu 56,32% din voturi, închizând colegiul. Toader ar putea ajunge, totuşi, în Parlament la redistribuirea mandatelor, fiind candidatul ARD care a obţinut cele mai multe voturi în judeţul Galaţi.