Mircea Toader: O demisie a lui Blaga ar fi o decizie „la cald”

Şeful grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, crede că o eventuală demisie a liderului PDL, Vasile Blaga, în urma eşecului de la alegeri, ar fi o "decizie la cald" şi că în astfel de situaţii trebuie făcută o analiză şi apoi trebuie luate decizii.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 12:55
Mircea Toader: O demisie a lui Blaga ar fi o decizie „la cald”

„Sunt declaraţii şi opinii la cald. Cred că trebuie făcută mai întâi o analiză şi abia apoi trebuie luate decizii. Vineri vom avea o şedinţă a Colegiului Director al PDL şi probabil că vom discuta şi astfel de lucruri. Personal, nu sunt de acord cu deciziile luate la cald. Până la urmă, aşa este în politică: atunci când câştigi te iubeşte toată lumea, iar când pierzi se găsesc voci care să te conteste. Prioritatea noastră acum trebuie să fie pregătirea şi organizarea pentru 2016, când vor fi alegeri europarlamentare. Apoi, fiecare este responsabil în judeţul său şi pentru propriile rezultate„, a declarat Mircea Toader, întrebat despre declaraţiile lui Gheorghe Falcă potrivit cărora Vasile Blaga trebuie să-şi depună mandatul.

Mircea Toader a candidat pentru un nou mandat de deputat în colegiul 2 din Galaţi, unde a obţinut 24,29%, fiind învins de către candidatul USL Laurenţiu Chirvăsuţa, care câştigat cu 56,32% din voturi, închizând colegiul. Potrivit Mediafax,
Toader ar putea ajunge totuşi în Parlament la redistribuirea mandatelor, fiind candidatul ARD care a obţinut cele mai multe voturi în judeţul Galaţi.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind „o chestie de onoare” pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

În urma alegerilor de duminică, ARD a obţinut 16,52% din voturi pentru Camera Deputaţilor 16,72% din voturi la Senat.