Mircea Toader (PDL): Cristian Diaconescu este o dezamăgire, Monica Macovei – o surpriză neplăcută

Deputatul PDL Mircea Toader a declarat, vineri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, despre Cristian Diaconescu că este o dezamăgire ca om politic, iar despre Monica Macovei că este o surpriză neplăcută.

29 aug. 2014, 11:48
Mircea Toader (PDL): Cristian Diaconescu este o dezamăgire, Monica Macovei – o surpriză neplăcută

Mircea Toader a precizat că erau previzibile retragerea lui Diaconescu din competiţia prezidenţială şi sprijinirea candidaturii Elenei Udrea, dar modul cum a făcut aceste lucruri au fost dezamăgitoare. Mai mult, deputatul PDL crede că Diaconescu a fost contrâns să o susţină pe Udrea, scrie Agerpres.

,,Era previzibil ca Diaconescu să se dea deoparte şi să rămână Elena Udrea. Pentru mine Cristi Diaconescu este o dezamăgire ca om politic, atâta timp cât ai declarat că te lupţi, că eşti integru şi că ţi se apare absolut anormal ca această candidatură care a fost primită să fie retrasă. După aia te întorci ca un căţel: asta vreau să fac, am greşit, mă întorc înapoi. Sigur, că întrebările au fost clare dacă a fost forţat, însă nimeni nu va spune că l-a forţat cineva. Aţi văzut şi discursul preşedintelui (Traian Băsescu-n.r): e un băiat foarte bun, probabil că a avut el un moment de rătăcire şi rătăcirea s-a adeverit. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva, iar această modalitate de constrângere nu va face bine nimănui’, a spus Toader.

Ce funcţie i-ar oferi Elena Udrea lui Cristian Diaconescu dacă ar ieşi preşedinte

Democrat-liberalul a mai spus că anunţarea candidaturii la preşedinţie a Monicăi Macovei a foste o surpriză neplăcută, dar că deocamdată aceasta nu va fi dată afară din partid pentru că se găseşte în stadiul anunţării candidaturii şi nu a depunerii ei. În momentul depunerii va fi exclusă, aşa cum prevede Statutul PDL.

,,Pentru mine, Monica Macovei este o surpriză neplăcută, ca să fiu sincer. Nu ştiu ce a motivat-o, dar vă spun un singur lucru, că de la declaraţia de a candida şi până la depunerea candidaturii este un drum. Pe ea nu a dat-o nimeni afară, statutul nostru prevede că este dată afară numai dacă candidează. Deocamdată ea doar a declarat că va candida. Dacă însă îşi va înscrie candidatura vom aplica statutul‘, a afirmat Toader.

Cristian Diaconescu renunţă la candidatură şi o sprijină pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale VIDEO