Mircea Toader (PDL): Alegerile anticipate în an electoral nu se justifică

Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că acţiunea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu nu are nicio şansă pentru a fi realizată, iar alegerile anticipate nu se justifică în an electoral.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 15:45
Mircea Toader (PDL): Alegerile anticipate în an electoral nu se justifică

Tema privind suspendarea preşedintelui este reluată din când în când, fie de Crin Antonescu, fie de Victor Ponta. La ei nu contează că e corectă, că nu e corectă, că poate să fie realizată sau nu poate să fie realizată. Pur şi simplu flutură stindardul suspendării ca o acţiune politică. Nu are niciun fel de şansă, nu are niciun fel de legătură cu realitatea. Opoziţia nu are niciun fel de gândire politică de perspectivă„, a afirmat Toader.

Deputatul Mircea Toader a mai adăugat că declanşarea alegerilor anticipate nu se justifică într-un an electoral. „Hai să fim serioşi! Este an electoral. Nu s-a întâmplat nici război, nici calamitate, nu s-a întâmplat nimic altceva decât o manifestare justificată sau mai puţin justificată a celor care ies în stradă. Dar de aici şi până la alegeri anticipate este cale lungă. Ele nu se justifică”, a mai spus Toader.

Cât priveşte violenţele din Piaţa Universităţii, Toader a declarat, la România TV, că o parte dintre manifestanţi nu au ieşit în stradă pentru a apăra vreo cauză, ci pentru provocarea deliberată a unor incidente cu forţele de ordine. „Nu-mi spuneţi mie că cei din galeriile de fotbal, care au o plăcere instinctuală să se bată cu jandarmii, au venit acolo să apere vreo cauză! De ce se bat pe stadioane, tot de foame?”, a spus liderul deputaţilor PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declara că PNL va cere actualei puteri pregătirea cât mai curând de alegeri anticipate, el apreciind că aceasta este „singura soluţie” pentru ca în anul 2012 „toate formele de nemulţumire publică să nu escaladeze”. Antonescu a mai spus că va cere luni BP al PNL şi aliaţilor din USL să aprobe strângerea de semnături şi dezbaterea publică privind proiectul de suspendare a preşedintelui.