Mircia Gutău a fost condamnat din nou pentru corupţie, dar va rămâne în libertate

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost condamnat joi, de Curtea de Apel Craiova, pentru a doua oară într-un proces de corupţie la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, dar magistraţii au decis contopirea pedepselor şi acesta va rămâne în libertate.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 15:14
Mircia Gutău a fost condamnat din nou pentru corupţie, dar va rămâne în libertate

‘Este o decizie nedreaptă, s-au făcut şase expertize, dar cu toate acestea văd că trebuia să apară o condamnare. Nu o comentez, mă voi supune acestei decizii’, a declarat, pentru Agerpres, Mircia Gutău.

Fostul primar şi omul de afaceri Ion Georgescu au fost condamnaţi joi de către Curtea de Apel Craiova la câte doi ani şi şase luni de închisoare într-un dosar privind atribuirea directă a unor locuri de joacă pentru joacă în timpul când Gutău exercita funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Pe lângă această pedeapsă, cei doi inculpaţi au fost obligaţi la plata sumei de 320.899 lei daune către Consiliul Local Râmnicu Vâlcea şi, totodată, li s-a pus sechestru asigurator pe avere.

În cazul lui Mircia Gutău i se aplică şi interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcţie publică timp de doi ani după executarea pedepsei principale.

Gutău a mai fost condamnat la trei ani şi jumătate închisoare cu executare în anul 2010 pentru fapte de corupţie, acesta pretinzând mită suma de 50.000 de euro unui om de afaceri în schimbul eliberării unui certificat de urbanism.