Mircia Muntean: Nu pot fi acuzat de traseism politic. Monica Macovei nu ştia exact situaţia

Fostul primar al Devei Mircia Muntean, care candidează din partea ARD pentru un mandat de deputat şi a cărui candidatură a fost iniţial respinsă de comisia de etică, spune că nu poate fi acuzat de traseism politic, însă "Monica Macovei nu ştia exact care este situaţia", ulterior aflându-se adevărul.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 15:14
Mircia Muntean: Nu pot fi acuzat de traseism politic. Monica Macovei nu ştia exact situaţia

Candidaţii Alianţei România Dreaptă (ARD) Hunedoara şi-au depus, luni, dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare, pe lista celor zece persoane care vor intra în cursa electorală aflându-se şi fostul primar al municipiului Deva Mircia Muntean, respins iniţial de comisia de etică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe listele candidaţilor din judeţul Hunedoara pentru Alianţa România Dreaptă pentru Camera Deputaţilor şi Senat se regăsesc mai mulţi membri ai PDL, printre care un parlamentar în funcţie – deputatul Iosif Veniamin Blaga, dar şi un membru PNR, Adrian Popa, care l-a înlocuit pe primarul comunei Baru Daniel Răducanu, în Colegiul 3 Ţinutul Pădurenilor-Ţara Haţegului-Călan. În afară de aceştia, pe listele pentru Parlament sunt preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, fosta campioană mondială la săritura în lungime Marieta Ilcu Răileanu, directorul economic al Spitalul de Neuropsihiatrie din Zam, Nicolae Ştefan, fostul primar al Devei Mircia Muntean, fostul director al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara Alexandru Lăutaru, fostul director al Termocentralei Mintia Tiberiu Mircea Borca, Constantin Brânduşe şi fostul director Termoelectrica Florin Mârza.

„Echipa ARD Hunedoara este formată din oameni care candidează pentru prima dată, dar care au o puternică experienţă politică şi sunt ancoraţi în realitate. (…) Vom lupta în toate colegiile şi cred că rezultatele vor fi în funcţie de candidaţi, pentru că fiecare porneşte de la ideea de a câştiga alegerile”, a declarat preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, într-o conferinţă de presă care a avut loc cu puţin timp înainte de depunerea candidaturilor.

Prezent la conferinţa de presă, fostul primar al municipiului Deva Mircia Muntean a spus că se simte onorat că va candida din partea ARD şi a estimat că alianţa va câştiga cel puţin trei mandate de deputat şi unul de senator, în cele zece colegii din judeţul Hunedoara.

Întrebat despre faptul că membrii Comisiei de Etică a ARD au respins, iniţial, candidatura sa, Mircia Muntean a declarat că preşedintele comisiei, Monica Macovei, şi membrii comisiei nu ar fi deţinut la momentul deciziei date reale despre situaţia sa.

„Nu există nicio plângere împotriva mea la DNA, nu există niciun proces de acum 14 ani, iar eu nu pot fi acuzat de traseism politic. Eu am fost dat afară din PNL, nu am plecat, nu mi-am dat demisia, după care m-am înscris direct într-o formaţiune. Să ştiţi că nu am participat la UNPR nici măcar la o şedinţă de partid, în afară de cele centrale, pentru că eram vicepreşedinte de partid. Monica Macovei nu ştia exact care este situaţia. Credea că este pe rol un proces recent, i s-a spus că Mircia Muntean a candidat la toate parlamentarele, inclusiv europene. Adevărul a fost aflat ulterior, dovadă că a acceptat contestaţia”, a declarat Mircia Muntean.

Pentru Senat, în Colegiul 1 Valea Jiului din partea ARD candidează fostul director al Termoelectrica Florin Mârza (PDL), în timp ce în Colegiul 2 Brad-Valea Mureşului-Orăştie candidează preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor. În Colegiul 3 Deva-Hunedoara-Haţeg candidează fosta campioană mondială la săritura în lungime Marieta Ilcu Răileanu (PDL).

Pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul 1 Brad-Valea Mureşului candidează fostul director al Termocentralei Mintia Tiberiu Mircea Borca (PDL), în timp ce în Colegiul 2 Orăştie-Geoagiu-Simeria candidează deputatul PDL Iosif Veniamin Blaga, care vrea al doilea mandat. În Colegiul 3 Ţinutul Pădurenilor-Ţara Haţegului-Călan candidează singurul membru al PNR de pe listele ARD Hunedoara, Adrian Popa. În Colegiul 4 Lupeni-Vulcan-Uricani candidează Constantin Brânduşe, fost candidat la Primăria Lupeni, iar în Colegiul 5 Petroşani-Petrila-Aninoasa candidează fostul şef al ISJ Hunedoara Alexandru Lăutaru (PDL). În Colegiul 6 Deva-Cârjiţi candidează fostul primar al Devei Mircia Muntean (PDL), în timp ce în Colegiul 7 Hunedoara candidează directorul economic al Spitalul de Neuropsihiatrie din Zam Nicolae Ştefan.

Cristian Rădulescu, Cristian Poteraş, William Brînză, Viorel Badea, Marinică Cazacu, Mircia Munteanu se numărau printre cei 36 de candidaţi ARD avizaţi negativ de Comisia de etică, potrivit unui comunicat al Monicăi Macovei, în care se preciza că soluţionarea contestaţiilor revenea copreşedinţilor.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că mai sunt de rezolvat patru contestaţii ale candidaţilor ARD în Bucureşti, arătând că Cristian Poteraş este unul dintre cei care au făcut contestaţie şi că listele pe Bucureşti vor fi depuse marţi la BEM.

Întrebat în legătură cu contestaţiile făcute de candidaţii respinşi de Comisia de etică condusă de Monica Macovei, Blaga a răspuns: „Mai avem patru în Bucureşti, dar din cei 36 care au fost respinşi de comisie 15 nu candidează şi o să luăm deciziile în conducerea Alianţei”.