Mireasa de la nunta din Oradea cu peste 350 de invitaţi, confirmată cu COVID-19. Toţi nuntaşii trebuie să intre în carantină

Mireasa de la nunta cu 356 de invitați, care a avut loc la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro. Femeia ar fi aflat că este infectată cu SARS - COV 2 când s-a testat pentru a pleca în luna de miere. În timp, procurorii au deschis un dosar penal pentru că nu s-au respectat regulile anti-COVID la eveniment. 

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 13:30

Directia de Sanatate Publica Bihor a declanşat o ancheta epidemiologica la Oradea după ce o femeie, mireasă la o nuntă cu peste 350 de invitaţi, a fost depistată pozitiv cu coronavirus după petrecere. 

Potrivit eBihoreanul.ro, mireasa infectată este nora fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc. Sursele citate de publicaţie afirmă că, iniţial, la ancheta epidemiologică, soţia fiului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, farmacistă la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, a declarat un singur contact direct, pe proaspătul său soţ. Ulterior medicul care a făcut ancheta a aflat că tânăra a avut nunta în weekend cu peste 350 de invitaţi. Ca urmare, ancheta a fost reluată, tânăra fiind obligată să dea lista tuturor persoanelor prezente la nuntă. La eveniment au participat atât persoane din Bihor, cât şi din Maramureş, între ei şi polițiști și magistrați, prin prisma calității oficiale pe care a avut-o socrul mare.

Direcţiile de sănătate publică din cele două judeţe vor trebui să le trimită decizii de intrare în carantină pentru 14 zile.

„Potrivit procedurii, toate persoanele vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligate să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. În ziua a 8-a, au posibilitatea să se testeze şi, dacă rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea ieşi din carantină”, a explicat eBihoreanul.ro şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.

Mireasa infectată a fost evaluată de medicii Spitalului Municipal, iar în prezent s-ar afla în carantină la domiciliu.

Nunta fiului fostului şef adj. al IPJ Bihor Eugen Boc a fost oprită sâmbătă seara de poliţişti, care, pentru că fostul lor şef a refuzat să le prezinte lista tuturor participanţilor, au fost obligaţi să legitimeze toate persoanele la ieşirea din incinta sălii de evenimente, mai scrie ebiroreanul.ro. Administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

De asemenea, Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află inregistrat dosarul cu nr. 4160/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 10.10.2020, intre orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din mun. Oradea, ocazie cu care au fost prezenti ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cadrul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.