Mirel Rădoi, demis după trei luni de la Al Jazira. Avea salariu de 2,5 milioane de dolari pe an

Vremuri grele pentru tehnicienii români. După Laurenţiu Reghecampf şi Dan Petrescu, a venit rândul lui Mirel Rădoi să devină şomer. Rădoi a preluat echipa pe locul 5, la 10 puncte distanţă de liderul Al Wasl, lăsând-o pe locul 8, la 27 de puncte de lider.

10 apr. 2024, 10:55
Mirel Rădoi, demis după trei luni de la Al Jazira. Avea salariu de 2,5 milioane de dolari pe an

Mirel Rădoi s-a despărțit de echipă la doar trei luni de la angajare. Conducerea clubului de fotbal Al Jazira FC a decis, marţi, să rezilieze contractul antrenorului român Mirel Rădoi, de comun acord cu fostul selecţioner al naţionalei României, a anunţat gruparea din Emiratele Arabe Unite.

Gregory Dufrennes va pregăti echipa până la finalul sezonului. Mirel Rădoi (42 de ani) semnase un contract pe un an şi jumătate în data de 5 ianuarie.

10 tinere vedete care ar putea scrie istorie la Campionatul European de Fotbal din 2024

Rădoi nu a obţinut nicio victorie cu Al Jazira, înregistrând un egal şi patru eşecuri în campionat, precum şi o înfrângere în sferturile Cupei EAU.

Rădoi a preluat echipa pe locul 5, la 10 puncte distanţă de liderul Al Wasl, lăsând-o pe locul 8, la 27 de puncte de lider.

„Vreau să mulțumesc clubului, jucătorilor și fanilor pentru perioada petrecută în Al Jazira. Apreciez clubul, pentru că a înțeles dorința mea de a pleca, ambele părți având de câștigat.

Datorită modului meu de a fi fost fotbalist, antrenor activ și principiilor care m-au ghidat, nu voi tolera niciodată rezultatele negative, indiferența și lipsa disciplinei.

Urez succes clubului si sper că fanii vor continua să susțină echipa îndeaproape, pentru că antrenorii vin și pleacă, dar fanii vor rămâne mereu conectați la club”, a reacționat Rădoi pe Instagram.

Simona Halep, testată de urgenţă antidoping la Bucureşti! Prima reacţie a fostului lider WTA: „E mai greu decât mă aşteptam”
Fostul internaţional român activase până în ianuarie tot în Emiratele Arabe Unite, la Al Bataeh, începând cu data de 24 mai 2023. El o lăsase pe Al Bataeh pe locul 7 în clasament.

Mirel Rădoi a jucat la două echipe din EAU în carieră, la Al-Ain (2011-2014) şi Al-Ahli (2014-2015).

Mirel Rădoi cerea în ianuarie să plece de la Al Bataeh pentru a semna cu Al Jazira. Iar la Al Jazira, mai bine cotată decât Al Bataeh, a semnat pentru un salariu de 2,5 milioane de euro anual.

Al Jazira, una dintre cele mai mari echipe din Emiratele Arabe Unite, are ca obiectiv clasarea pe primele locuri, însă cu Rădoi antrenor a ajuns la 14 puncte de podium, fiind mai aproape de retrogradare.