Mirel Rădoi, dezvăluiri în premieră despre sinuciderea fratelui său. Ce au discutat cei doi înainte de tragedie

Mirel Rădoi, antrenorul naţionalei de fotbal a României, a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său şi despre cum era să-i afecteze această dramă familială cariera profesională.

04 iul. 2020, 12:38
Mirel Rădoi, dezvăluiri în premieră despre sinuciderea fratelui său. Ce au discutat cei doi înainte de tragedie

Miel Rădoi a avut un moment de cumpănă înaintea turneului final, când s-a gândit să lase naţionala U21 pe mâna altcuiva, după sinuciderea fratelui său. „Nu mă așteptam la ceva de genul ăsta. Dacă se întâmpla poate cu bunicii, cu părinții, era altceva. Dar nu cu frații, cu copiii. Chiar m-am gândit că poate e mai bine să se ducă altcineva la EURO U21 și eu să iau o pauză. Poate nu eram concentrat pe ce avem de făcut.

Mă gândeam și la cât s-au sacrificat jucătorii timp de 2 ani de zile și mă temeam ca nu cumva eu să nu fiu pregătit pentru o astfel de performanță. Așa că am pus în balanță, pro și contra, iar acolo găseam mai multe la contra, adică să stau acasă. Să-mi văd de treaba mea”, a declarat Mirel Rădoi, pentru Gazeta Sporturilor.

Citeşte şi Detalii BOMBĂ ale relaţiei dintre Gina Pistol şi Mirel Rădoi. „S-a dus la el deşi iubitul ei o privea de la masă”

„Dar după discuțiile cu jucătorii și mesajele pe care le-am primit de la ei, părea că și ei vor să vin. Pentru că nu ar mai fi avut pe cineva apropiat lor. Eu eram unul singur, mă puteam regla, dar ei erau peste 20. Poate că atunci ei aveau mai multă nevoie de mine acolo, decât eu de ei. Așa am trecut peste cumpăna asta și am mers împreună”, a mai spus Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi şi-a văzut fratele cu două zile înainte de tragedie

El a discutat cu mai multe persoane care s-au confruntat cu cazuri similare, dar şi cu un psiholog, pentru a găsi explicaţii. În plus, a dezvăluit că se văzuse cu fratele său cu două zile înainte ca acesta să sară de la etajul 4.

De obicei iau lucrurile așa cum vin. Pot găsi o grămadă de explicații, dar nu știu ce putea să împiedice tragedia. Am tot discutat cu diferite persoane care au avut astfel de cazuri în familie. Și cu psihologul! În momentul în care oamenii ajung la ideea asta, și dacă îi împiedici prima dată, o vor face a doua sau a treia oară. În ciuda faptului că pentru fratele meu a fost prima dată când a încercat să se sinucidă. Dacă n-o făcea atunci, o făcea sigur mai târziu.

Fusese cu două zile înainte la mine, la București. Discutaserăm ce urma să facă. Eu trebuia să plec în Dubai, iar el trebuia să vină să mă ajute cu copiii. Să-i ducă la școală. Probabil însă că deja își impusese ce o să facă și nu mai putea interveni nimeni. Era și un tip mai orgolios și dacă ceva îl supăra, lua orice decizie. Dacă el credea că aia e soluția, așa făcea„, a încheiat Mirel Rădoi.