Mirel Rădoi, mărturisiri cutremurătoare despre sinuciderea fratelui său. Ce s-a întâmplat şi de ce a vrut să renunţe la Euro U21

Mirel Rădoi a vorbit în premieră despre drama pierderii fratelui său, Mihai Rădoi, care a murit la doar 37 de ani după ce s-a aruncat de la etaj.

16 iul. 2019, 07:26
Mirel Rădoi, mărturisiri cutremurătoare despre sinuciderea fratelui său. Ce s-a întâmplat şi de ce a vrut să renunţe la Euro U21

Mirel Rădoi, 38 de ani, a făcut mărturisiri cutremurătoare într-un interviu pentru Fanatik şi a dezvăluit că a fost la un pas de a nu mai merge la Euro U21.

Mirel Rădoi, ÎN DOLIU. Fratele său A MURIT la spital după o tentativă de SINUCIDERE

„Și au fost momente imediat după drama cu fratele meu în care prima idee a fost să mă opresc, să nu mai continuu, pentru că n-aș fi fost sigur că puteam în continuare să-i motivez pe jucători și n-aș fi vrut să apar în fața lor cu acea durere… Mă gândeam că nu o pot masca… A fost foarte dificil, teribil chiar, dar momentele alea am încercat să le depășesc tot prin ei și le-am spus că ei, băieții, m-au ajutat să le trec… Am revăzut meciurile pe care le-am avut în preliminarii și pur și simplu mă uitam la fețele jucătorilor… Câtă fericire emanau și m-am gândit că poate au în continuare nevoie de ajutorul meu și aș fi egoist să mă gândesc doar la mine…”, a spus Mirel Rădoi.

Mihai Rădoi a murit la Spitalul Județean din Timișoara, pe 29 martie 2019, după ce se aruncase de la etajul 4 al unui bloc din Severin, pe 12 februarie.

„M-am gândit să nu merg nici la Euro! Pentru că până la Euro era o perioadă în care jucătorii trebuiau monitorizați, era nevoie să discut cu ei, trebuia să văd meciuri și au fost trei, patru zile în care n-am avut… (face o pauză, își trece mâna peste frunte ca să-și clarifice, poate gândurile, poate sentimentele…) …n-am avut puterea să mă uit la nimic, să fac nimic! După aceea am început să mă uit la meciuri și, în momentul în care i-am văzut pe ei atât de pozitivi, de fericiți, m-am gândit că poate ar fi ceva personal, aș fi egoist să mă gândesc doar la mine și pe toți să-i las într-un moment în care poate chiar ar avea nevoie de ajutorul meu. Se crease această atmosferă foarte bună la echipa națională, între staff și jucători și m-am gândit într-adevăr că poate ar fi bine pentru mine să fac o pauză, dar sigur n-ar fi bine pentru ei!”, a mai spus Mirel Rădoi.

Fratele lui Mirel Rădoi, în STARE GRAVĂ. Motivul pentru care a încercat să se sinucidă. Selecţionerul U21, la SPITAL

„Am momente când încerc să-l înțeleg, am momente când nu, dar cel mai ușor în momentul de față, cred, așa cum zice și acel proverb, „De morți numai de bine!”, încerc să-i găsesc motivația… Chiar dacă nouă ne e foarte greu de înțeles, poate fi considerat un gest de egoism ce a făcut, nu? Oricum ar fi fost, indiferent cum, era mai bine să fi trăit”, a mai declarat selecţionerul României U21.

Unde era Mirel Rădoi în momentul în care fratele său s-a aruncat de la etaj. Ce decizie a luat selecţionerul de la tineret FOTO

„Toate lucrurile astea, dacă stau și mă gândesc acuma, parcă se leagă, destin… Noi ne-am calificat la Jocurile Olimpice după 55 de ani, sora lui Radu a stat 55 de zile în spital până să se stingă… Coincidențele astea sunt sau nu întâmplătoare… dar e clar că, acolo sus, e cineva cu ochii și pe noi… Meciul cu Anglia, 2-2 și apoi golurile lui Coman, sunt două. Două ființe, fratele meu și sora lui Radu…”, a încheiat Mirel Rădoi.