LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA 0-2. Tricolorii văd CM 2022 tot la televizor, naţionala nu a mai ajuns de 24 de ani la Mondiale

România a învins Liechtenstein în ultimul meci din preliminariile CM-2022, "tricolorii" încheie campania de calificare pe locul 3 și ratează barajul. Macedonia de Nord s-a impus cu 3-1 în faţa Islandei şi merge mai departe.

14 nov. 2021, 20:50

LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA 0-2. România a reușit să o învingă pe Liechtenstein la Vaduz, scor 2-0, la capătul unui meci în care „tricolorii” și-au creat o sumedenie de ocazii. Totuși, rezultatul meciului Macedonia de Nord – Islanda, 3-1, face ca România să nu prindă barajul pentru Cupa Mondială.

România nu a mai reușit să se califice la o Cupă Mondială de 24 de ani. Ultima participare a fost în 1998, la CM din Franța unde România a ajuns în ultimele 16 reprezentative.

Clasamentul final al grupei J: Germania – 27 de puncte, Macedonia de Nord – 18 puncte, România – 17 puncte, Armenia – 12 puncte, Islanda – 9 puncte, Liechtenstein – un punct. Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la baraj pentru CM.

Selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat, duminică, după ce România a ratat calificarea la Cupa Mondială, că nu va mai conduce echipa naţională.

„Este un eşec această campanie pentru mine, că nu nu am reuşit să terminăm pe locul 2. Este ultima conferinţă de presă ca selecţioner. E normală decizia, dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri. Nu există o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Am luat decizia de a nu mai continua”, a de

LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA 0-2

Min. 87, Bancu face 2-0, dar in acelasi timp marchează şi Macedoia, care mai mult ca sigur merge mai departe.

Min. 45. doar 0-1 la pauză după un festival de ocazii ale tricolorilor

Min. 34: Nicolae Stanciu ratează de la 11 m!

min. 7: GOOOOL ROMÂNIA! Dennis Man înscrie! Din păcate, în acelaşi minut deschide şi Macedonia de Nord scorul în meciul cu Islanda. Germania a marcat şi ea în Armenia.

min. 4: de la marginea careului, Nicolae Stanciu șutează peste poartă!
min 2: prima ocazie a României! Centrare Dennis Man, lovitură de cap imprecisă a lui Andrei Ivan.

UPDATE ora 18:05 – Echipele de start la Liechtenstein – România, 9 schimbări faţă de meciul cu Islanda!
Liechtenstein: B. Buchel – Wolfinger, Grunenfelder, Frommelt, Goppel, Spirig – Meier, Sele, Hasier (cpt.) – N. Frick, Y. Frick
Rezerve: Majer, Lo Russo, Brandle, Kaufmann, Kardesoglu, M. Buchel, Yildiz, F. Wolfinger, Kollmann
Selecționer: Martin Stocklasa

Echipa de start a României: Niță – Manea, Rus, Burcă, Bancu – Stanciu (cpt.), Nedelcu, Moruțan – Man, Pușcaș, Ivan
Rezerve: A. Vlad, Moldovan, Ghiță, Toșca, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Maxim, Hagi, Sali, R. Marin, Tănase
Selecționer: Mirel Rădoi

Macedonia de Nord – Islanda LIVE VIDEO ONLINE, meciul de care depind „tricolorii”
UPDATE: România va evolua azi în deplasare cu Liechtenstein în echipament alb complet și sunt așteptați 2.000 de fani pe Rheinpark Stadion din Vaduz, capacitate totală 5.563. Stadionul nu este supus vreunor restricții, acces 100% din capacitate.

Cu şanse mici de calificare la baraj, tricolorii joacă la Vaduz pentru locul doi în grupa J de calificare. La acest meci, aelecţionerul Mirel Rădoi are un lot format din 25 de jucători, 11 care evoluează în Liga 1 şi 14 de la cluburi din străinătate:
PORTARI: Florin Niţă (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanţa, 1/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)
România – Islanda 0-0 în preliminariile CM 2022. „Tricolorii”, şanse minime pentru baraj!

FUNDAŞI: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Vlad Chiricheş (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuţ Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa, 1/0), Alin Toşca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)

MIJLOCAŞI: Dragoş Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruţan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoţia, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanţa, 0/0)

ATACANŢI: George Puşcaş (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj, 20/2)

FIIFA a delegat pentru ultimul meci al tricolorilor din grupa preliminară CM 2022 o brigadă din Slovenia, avându-l la centru pe Matej Jug, ajutat de Matej Zunic şi Manuel Vidali, al patrulea oficial delegat fiind David Smajc.

În camera VAR vor fi Nejc Kajtazovic alături de Silvo Borosak, în calitate de VAR Assistant.

Matej Jug, 41 ani, este arbitru FIFA din 2007 şi singurul contact cu fotbalul românesc la nivel de reprezentative vine din noiembrie 2016, când a fost al patrulea oficial al partidei România – Polonia 0-3 din preliminariile CM 2018.

Clasamentul grupei, înaintea ultimei etape: Germania – 24 de puncte, Macedonia de Nord – 15 puncte, România – 14 puncte, Armenia – 12 puncte, Islanda – 9 puncte, Liechtenstein – un punct. Germania este calificată la CM din Qatar.

Ultima etapă programează, la 14 noiembrie, partidele Liechtenstein – Romania, Armenia – Germania şi Macedonia de Nord – Islanda, toate de la ora 19.00.

PRO TV LIVE VIDEO LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA ONLINE STREAMING. La Cupa Mondială merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte trei locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde, plus cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Tragerea la sorţi a barajului este programată la 26 noiembrie.

La barajul pentru CM vor participa 12 echipe, în 24 sau 25 martie 2022. Din cele 12 echipe la baraj, primele şase pe baza punctajului joacă primul baraj, într-o singură manşă, pe teren propriu. Celelalte patru echipe care vin de pe locul 2 în grupe plus cele două câştigătoare de grupe Liga Naţiunilor joacă meciul în deplasare.

Rădoi: Nu am nicio ofertă, nu ştiu ce voi face dacă nu voi rămâne / Putem ajunge de la dezamăgire la ruşine / Despre Stoichiţă: Lucrurile astea trebuie să înceteze

PRO TV LIVE VIDEO LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA ONLINE STREAMING. Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în acest moment nu are nicio ofertă şi că nu ştie ce va face dacă nu va rămâne la naţională după meciul cu Lieechtenstein. El a menţionat că nu le va spune jucătorilor în timpul partidei de duminică scorul de la celălalt meci din grupă care contează pentru locul de baraj.

“Nu trecem prin momente foarte bune, ee clar că a rămas în continuare o doză de dezamăgire după meciul cu Islanda. Sper ca frustrarea pe care am acumulat-o să o arătăm mai ales în prima repriză mâine seară, pentru că e clar că nu a trecut foarte uşor şi nu va trece foarte uşor dezamăgirea pe care a simţit-o toată lumea. Sunt sigur că vor sta cu gândul şi în partea cealaltă. Evident că dacă vor veni să întrebe la margine nu le vom spune rezultatul din partida cealaltă, indiferent de scor. Plus că nu cred că vor fi sută la sută conectaţi doar pentru partida asta indiferent cât vom încerca. Noi în partida de mâine seară avem mai multe lucruri de pierdut decât de câştigat. În cel mai fericit caz cu o minune în partea cealaltă putem termina pe locul doi. Necalificarea la baraj va fi un eşec pentru mine în primul rând, după aceea federaţia va trebui să facă această evaluare. Pentru mine personal va fi un eşec dacă nu vom termina pe locul doi”, a spus Rădoi.

Întrebat dacă în cazul în care ar conduce FRF ar insista ca selecţionerul să rămână în funcţie indiferent de rezultatul de duminică, el a răspuns: “Asta v-am spus imediat după meci, pentru că am avut acele discuţii când echipa avea şanse pentru locul doi. Acum mă întreb dacă federaţia va mai dori să continue cu un antrenor care este pe locul trei. Din punctul meu de vedere aş face lucrul ăsta, aş continua dacă ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani, lucrurile pe care noi le-am discutat înainte au fost în regulă. Dacă nu, atunci evident că trebuie să vină altcineva”.
Rădoi a precizat că nu are oferte în acest moment. “Nu există în acest moment nicio ofertă. Ofertele care au existat le-am blocat imediat. Federaţia ştie de aceste oferte, nu de toate, pentru că la un moment dat când au venit direct către mine le-am blocat imediat. În momentul de faţă nu am nicio ofertă şi nu ştiu ce voi face dacă nu voi rămâne la federaţie de mâine seară”.

 

Selecţionerul a adăugat că nu ştie dacă vrea să continue la naţională: “Nu ştiu, vom vedea în funcţie şi de jocul rezultatelor, discuţiile care pot fi după această partidă”.

La meciul cu Liechtenstein, vor fi schimbări în primul “11” faţă de partida cu Islanda, a precizat Rădoi. “Vor fi schimbări în primul 11. Avem mici probleme în aceswt moment, o stare de oboseală avem la Chiricheş, la Tănase, o mică problemă medicală la Răzvan Marin, dar nu sunt în indisponibilitatea de a juca mâine seară. Vor fi schimbări, nu pot spune câte, dar vor fi”.

“Trebuie să fie clar atât pentru mine cât şi pentru băieţi că în partida asta nu e vorba doar de numele nostru în joc, e vorba de onoarea unei întregi ţări. Şi putem ajunge de la o partidă pe care am terminat-o la egalitate cu Islanda, o dezamăgire, să ajungem la o ruşine. Va trebui să fim foarte atenţi. Adversarul sunt sigur că se va grupa foarte bine defensiv”, a mai afirmat Rădoi.

Selecţionerul a explicat şi un motiv pentru care este “puţin supărat”. “Pe mine mă ţine puţin în continuare sentimental, sunt puţin supărat, că dacă noi am fi reuşit să câştigăm cu Islanda nu practic aici ar fi fost o formalitate, câştigând şi mâine aici am fi arătat că în sfârşit momentele decisive ale unei echipe în sport nu mai sunt aceleaşi. Adică ştiam că în momentele decisive de cele mai multe ori am clacat. Şi atunci ar fi fost un moment pentru toată lumea să arătăm că se poate şi altfel. Terminând această grupă pe locul trei nu ştiu dacă ceea ce s-a întâmplat până acum poate face anumite cluburi sau anumiţi oameni să gândească că se poate şi altfel”, a declarat el.

PRO TV LIVE VIDEO LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA ONLINE STREAMING.  Rădoi a vorbit şi despre faptul că a primit indicaţii tactice de la tribuna oficială la meciul cu Islanda, de la Mihai Stoichiţă: “Am discutat cu domnul Stoichiţă. Dânsul a vrut doar să încurajeze băieţii, nicidecum să inntre în planul nostru tactic. Sunt trăiri pe care le-a avut, fost antrenor, nu-i uşor, îl înţeleg şi pe el, ca şi noi, depune suflet şi patimă, are pasiune, dar lucrurile astea trebuie să înceteze. Dacă altcineva va accepta atunci nu va fi niciun fel de problemă, dar pentru mine în momentul în care aud oameni care sunt implicaţi direct atunci e clar că am o problemă. Sunt spectatori care pot să ţipe orice, n-avem niciun fel de problemă”.

“Nu ştiu dacă am merita să fim prezenţi la o Cupă Mondială, ar fi un miracol, o minune”, a mai afirmatt tehnicianul..

Partida Liechtenstein – România, din ultima etapă a grupelor europene de calificare la Cupa Mondială, este programată duminică, la ora 19.00, la Vaduz. România ocupă locul trei în clasamentul grupei J, cu 14 puncte, în trimp ce ocupanta locului 2, Macedonia de Nord, are 15 puncte. Germania, locul 1, este deja calificată la Cupa Mondială din Qatar. Ocupanta poziţiei a doua la finalul fazei grupelor va juca la baraj pentru CM. Macedonia de Nord joacă în ultima etapă a grupelor împotriva Islandei.

PRO TV LIVE VIDEO LIECHTENSTEIN – ROMÂNIA ONLINE STREAMING. Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri seara, la Digi24, despre meciul naționalei de fotbal a României cu Islanda. Gazetarul a remarcat valoarea scăzută a celor mai mulți dintre jucători, Ianis Hagi fiind singurul care a fost lăudat de acesta. „Ianis Hagi este singurul care „știe cu pucul!”, punctează CTP. Nu același lucru îl poate spune despre „căpriorul” Alibec și despre jucătorii din care mingea „sare ca din colțul mesei”. Citiți o analiză scurtă a meciului România – Islanda, făcută de Cristian Tudor Popescu în stilul binecunoscut.

Probleme cu zborul naţionalei României, din cauza ceţii destinaţia a fost schimbată. „Tricolorii” îşi continuă drumul cu autocarul
CTP: Zilele acestea se poate întâmpla ceva și mai rău pentru România

CTP: Mă bate gândul să trec la musulmani

CTP: Klaus Iohannis a trecut râul din piatră în piatră și acum crede că poate să meargă pe apă

CTP: PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare. Se duce pe urmele PNȚCD

CTP, despre efectul de bumerang al „neamțului”

CTP: Ciucă nu e propunerea PNL, ci a lui Iohannis

CTP: N-ați vrea să discutăm mai bine despre divorțul lui Reghecampf?

CTP: Ținta investigației Recorder este opacitatea Bisericii, nu știm ce face cu banii primiți de la stat

CTP, despre IPS Teodosie: De ce nu folosesc expresia „minte ca un porc”

Cristian Tudor Popescu: Am văzut meciul. Exista un banc cu o persoană care se văita… „vai, ce sete mi-e, vai, ce sete mi-e, vai, ce sete mi-e…”, și în sfârșit îi dă cineva să bea, și după aia spune „vai, ce sete mi-a fost, vai, ce sete mi-a fost, vai, ce sete mi-a fost…”. Acum trebuie să comentăm ca și cum ar fi ceva de comentat la ceea ce am văzut pe ecran.

Claudiu Pândaru: Iată imagini de aseară, meciul…

„Căpriorul selecționatei României”
Cristian Tudor Popescu: Da! Acesta este căpriorul, l-am văzut acolo pe căpriorul selecționatei României, domnul Alibec. Da, căpriorul… este foarte… sprinten… așa…, nu știu câte kilograme are.

Claudiu Pândaru: Trebuie să mă luați încet, să mă obișnuiesc cu terminologia sportivă (râde). Alibec a părut a nu fi în formă pentru o competiție sportivă…

Cristian Tudor Popescu: Dar, când e în formă? Nu l-am văzut în formă niciodată pe băiatul ăsta. Și, în general, nu știu ce caută în selecționată, în națională, în fotbalul actual, un jucător cu asemenea capacități de deplasare, cum are domnul în cauză. Nu se poate așa ceva! N-ai cum! Oricât de tehnic ai fi, în fotbalul actual, cu asemenea lentoare… Uitați-vă și dumneavoastră, preluare…

Scandal la FCSB: Becali i-a cerut demisia lui Edi Iordănescu
Știți, în timpul meciului n-am avut ce face și am făcut statistici în ce privește preluările. Să văd procedeul ăsta. E un procedeu. Când vine mingea dintr-o pasă ceva mai lungă, trebuie să o preiei. În fotbalul de nivel de astăzi, este obligatoriu ca mingea să fie „înțepată”, adică trebuie să se „dezumfle”. În clipa în care ți-a venit pe bocanc, acolo trebui să „moară”. Sau pe piept, sau pe genunchi, sau pe cap, oriunde faci preluarea, mingea trebuie să se „dezumfle”, să nu sară.

„Sare mingea ca din colțul mesei din jucătorii noștri”
Noi avem o medie de trei atingeri, adică sare mingea ca din colțul mesei din jucătorii noștri, de la această națională.

Nu știu ce aș putea să-i mai reproșez lui Rădoi. Este vorba de calitatea jucătorilor. Singurul lucru… dacă avem jucători mai buni ca ăștia și Rădoi nu i-a băgat, atunci e vinovat. Dar, dacă aceștia sunt floarea, crema, spuma fotbalului românesc în acest moment, generația de… ce? Generația de tinichea, poate – prin comparație cu generația de aur -, atunci asta e, ăștia suntem, cu ăștia defilăm, și uite cum defilăm. Ca la pompele funebre.

„Hagi, da! Știe cu pucul”
Claudiu Pândaru: Tânărul Hagi?

Cristian Tudor Popescu: Hagi, da! Corect! Ianis Hagi este singurul care – cum spuneam, am jucat și eu fotbal cândva -, „știe cu pucul”, domne! Știe cu pucul, adică mingea îl ascultă, are acuratețe în joc. E o plăcere să vezi cum taie calea mingii, cum pune stopurile, cum preia, cum pasează… Are acuratețe.

Iarăși, un număr de pase greșite date, înspăimântător, domne… De la 5 metri pasezi greșit la adversar fără să fii presat de nimeni? Dar, mă rog…

 

Eu mi-am pus niște speranțe în Rădoi, de aia m-am uitat. Astă-primăvară l-am apărat pe Rădoi, am spus domne, totuși vrea să facă ceva nou în fotbalul românesc, față de ce văzusem atâția și atâția ani, echipa aia ancrasată și cenușie, dar în ultimă instanță e vorba de jucători. Asta este! Tactici, c-o fi, c-o păți… sisteme, 4-2-4, 5-4-1… Nu, domne! Problema este ce calitate avem. Calitatea acestei echipe este asta pe care am văzut-o. Calitate tehnică. Ca să aplici orice tactică din lumea asta, trebuie ca jucătorii să posede un anume nivel tehnic. Fizic, nu mai vorbesc!

„Macedonia de Nord e o echipă! N-ar fi un lucru drept să ne calificăm noi”
Claudiu Pândaru: Acum e o chestiune doar de speranță, noroc, șansă…

Cristian Tudor Popescu: Nu mi se pare corect. Șansele acum sunt mici. Macedonia de Nord e o echipă, domne! Macedonia de Nord are jucători tehnici foarte buni, arată fotbal. Macedonia de Nord merită să meargă la Mondiale, nu noi. Deci, dacă ar avea un „accident” cu Islanda, ceea ce este puțin probabil, n-ar fi un lucru drept, după părerea mea, să ne calificăm noi (la baraj – n.red). Cu toate că mai avem un obstacol care mi se pare imens. Să vedem dacă îl depășim și pe ăsta – Liechtenstein!

Poate udă și ăia terenul prin Liechtenstein. Și asta cu udatul terenului…

Claudiu Pândaru: Ne-am amintit împreună că a mai fost un moment în istoria fotbalului naționalei României, când a fost pus nisip pe teren.

Cristian Tudor Popescu: Plaja! Celebra partidă, nu mai știu cu cine era, cu Suedia cred. Au făcut plajă, domne, pe Arena Națională…