Miriuţă, dat afară de la Dinamo. Cine este favorit să vină în Ştefan cel Mare

Dinamo a ratat play-off-ul, după înfrângerea de ieri de la Astra, iar şefii din Ştefan cel Mare au decis să se despartă de Vasile Miriuţă. Oficializarea rupturii se va produce azi, iar Gheorghe Mulţescu şi Florin Bratu sunt principalii vizaţi pentru înlocuirea antrenorului.

25 feb. 2018, 10:12
Miriuţă, dat afară de la Dinamo. Cine este favorit să vină în Ştefan cel Mare

UPDATE: Florin Bratu, 38 de ani, va fi noul antrenor al formației din „Ștefan cel Mare”, informează sursele GSP.ro. Deși Mulțescu a confirmat azi că e pe lista lui Dinamo pentru postul de antrenor, pista a picat definitiv.

„Dacă pierdeam, luam trenul spre Budapesta”, spunea Miriuţă după meciul de infarct de la Chiajna, câştigat cu 4-3. Ulterior, „câinii” au făcut egal cu FCSB şi au pierdut la Astra, ratând play-off-ul. O contraperformanţă ruşinoasă în istoria recentă a grupării din Ştefan cel Mare, care nu putea trece fără a fi găsit un ţap ispăşitor.

Astfel, în această dimineaţă, conducerea lui Dinamo a decis să activeze clauza de reziliere a contractului. Venit la Dinamo în luna septembrie, în locul lui Cosmin Contra – plecat la echipa naţională -, Vasile Miriuţă avea trecut în contract că, dacă nu prinde play-off-ul, poate fi dat afară fără compensaţii financiare. Cele două părţi se vor despărţi, iar oficialii roş-albilor au deja două nume pe lista scurtă de posibili înlocuitori: Gigi Mulţescu şi Florin Bratu.

Se poartă deja negocieri cu cei doi şi, în acest moment, mai uşor de adus pare a fi fostul antenor al Craiovei, acesta fiind liber de contract. Bratu este angajat la Federaţie, unde face o treabă minunată la naţionala U18, iar mulţi specialişti îi anticipează un viitor glorios. Fostul atacant din Ştefan cel Mare nu posedă licenţa Pro încă, astfel că va fi nevoie de un alt „principal” în acte, exact ca la FCSB.

INFO

Gheorghe Mulţescu a jucat pentru Dinamo între 1979 şi 1985 şi a cucerit trei titluri şi două Cupe ca jucător cu gruparea din Ştefan cel Mare.
Mulţescu a avut şi trei mandate ca antrenor al „câinilor”: în 1990-1991, în 2008 şi 2013.
Mulţescu a fost un veritabil globe-trotter ca antrenor, însă nu a cucerit niciun trofeu ca „principal”. Ultima formaţie pregătită de antrenorul în vârstă de 66 de ani este CS U Craiova, în sezonul 2016-2017.
Florin Bratu a jucat şi el pentru Dinamo în două perioade, 2005-2006 şi 2007-2010, şi a cucerit o Supercupă a României în tricoul „câinilor”.
Bratu a antrenat-o pe Dinamo II, „satelitul” desfiinţat al „câinilor” în două rânduri (2014-2015 şi 2016-2017) şi este acum selecţionerul naţionalei Under 18 a României.