Miron Cozma ameninţă cu venirea minerilor la Bucureşti dacă legea prin care aceştia se pot pensiona cu până la 13 ani mai devreme nu va fi pusă în aplicare

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, anunţă că minerii vor ajunge săptămâna viitoare în Capitală. Ortacii, care sunt deja în a cincea zi de proteste la Târgu Jiu, sunt nemulţumiţi că legea prin care se pot pensiona cu până la 13 ani mai devreme nu este pusă în aplicare cu toate că a fost aprobată şi publicată în Monitorul Oficial.

25 sept. 2021, 00:44
Miron Cozma ameninţă cu venirea minerilor la Bucureşti dacă legea prin care aceştia se pot pensiona cu până la 13 ani mai devreme nu va fi pusă în aplicare

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a spus, la România TV, că motivul pentru care această lege nu a fost pusă în aplicare este acela că Ministerul Muncii nu are softul necesar aplicării legii.

„E încă o dovadă cât de nepregătit este acest Guvern pentru aplicarea legilor în vigoare. Cîţule, Camera Deputaţilor este a treia putere în stat, voi sunteţi a patra putere. Voi trebuie să respectaţi şi să aplicaţi legea. Voi sunteţi nepregătiţi să aplicaţi o lege.

Ei au o mare problemă. Nu au softul pentru aplicarea legii. Ministerul Muncii de trei luni trebuia să fie pregătit pentru acest soft prin care să transmită informaţiile la direcţiile judeţene pentru a avea modul în care se calculează pensiile la grupa a doua de muncă.

Citeste si Raluca Turcan: „Angajaţii din asistenţă socială se vor testa pe banii lor, dacă nu doresc să se vaccineze”

Vorbesc în calitate de preşedinte al convenţiei minere creştine Sfânta Barbara, sindicat legal constituit la Tribunalul Bucureşti. Vorbesc în legalitate. Cîţule, mai spuneai că s-a dus vremea mineriadelor. Te înşeli! Miron Cozma nu a murit. Te avertizez! Nu te pune cu mine. Nu ai dat 40% majorare de pensii. Nu vorbesc de activi. Guvernul Petre Roman l-am schimbat în 24 septembrie 1991. Să nu-ţi imaginezi că nu te pot schimba şi pe tine, Cîţule.

Te rog încă o dată să aplici legea. Minerii au început să se adune în grupuri mici, au trecut 34 luni, cât să mai aştepte minerii? Nu suntem la dispoziţia ta. Să nu vă imaginaţi că minerii sunt laşi. Să ştiţi că minerii în frunte cu mine încă trăiesc”, a spus Miron Cozma.

Citeste si Raed Arafat recomandă purtarea măștii și în spațiile exterioare: „Nu așteptați să devină o obligativitate”