Miron Cozma ameninţă: „Domnule Băsescu, să vă ferească Dumnezeu să ies eu în stradă”

Fostul lider al minerilor a declarat la România TV că, dacă ar fi fost acum în fruntea minerilor din Valea Jiului, n-ar fi ezitat să vină la Bucureşti. Mai mult de cât atât, "Luceafărul Huilei" a trecut la ameninţări la adresa conducerii ţării: "Domnule Băsescu, domnilor guvernanţi, să vă ferească Dumnezeu să ies eu în stradă. O să vedeţi câţi vor fi. Şi nu vor fi numai minerii!"

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 18:06
Miron Cozma ameninţă: „Domnule Băsescu, să vă ferească Dumnezeu să ies eu în stradă”

Valea Jiului stă pe un butoi de pulbere după ce ministrul economiei, Lucian Bode, a anunţat că până în luna mai nici nu se pune problema să fie majorate în vreun fel salariile şi sporurile minerilor. Ortacii aşteaptă încă sosirea unei delegaţii guvernamentale în Valea Jiului, iar vineri dimineaţa vor hotărî cum şi în ce fel îşi vor continua protestele. Marea întrebare care se ridică în momentul de faţă este dacă minerii vor pleca spre Bucureşti.

Dacă liderii actuali sunt încă indecişi în acest sens, Miron Cozma conducător al mai multor mineriade în trecut, este foarte tranşant. Invitat în emisiunea „România în 60 de minute”, de la România TV, acesta a declarat: „Dacă eram lider de sindicat indiscutabil aş fi plecat joi cu minerii spre Bucureşti, pentru că Guvernul nu respectă legile! I-aş cere primul ministru să dea ordin să-l aresteze pe şeful Jandarmeriei Române. Cum e posibil ca la un miting Jandarmeria să vină cu armament? Aşa au făcut şi cu mine. Mi-au împuşcat 46 de mineri în septembrie ’91! Mi-au omorât oameni la Stoeneşti! Le-am demonstrat că mi-au omorât oameni, dar nu s-a făcut niciodată nimic„.

Mai mult, fostul lider al minerilor a trecut la ameninţări: „Chiar se vrea să ieşim cu toţii în stradă? Eu, Miron Cozma, am stat în banca mea. Domnule Băsescu, domnilor guvernanţi, să vă ferească Dumnezeu să ies eu în stradă. O să vedeţi câţi vor fi. Şi nu vor fi numai minerii. Dacă eu le cer celor 5.000 de mineri să vină la Constanţa, vor veni la Constanţa după mine!„.

Deşi are interdicţie în Valea Jiului, Miron Cozma ţine în continuare legătura cu minerii din zonă şi nu doar cu cei care protestează acum, din sectorul huilei. „Astăzi (n.r. – joi) minerii din lignit m-au întrebat: domnul Cozma, ce facem noi? Şi le-am spus să stea liniştiţi deocamdată. Să-i ferească Dumnezeu pe guvernanţi să-l provoace pe Miron Cozma„, a declarat la România TV fostul lider al minerilor.