Miron Cozma, la racolat membri de sindicat. Luceafărul Huilei este şeful Convenţiei Miniere Sfânta Varvara

Miron Cozma se află, de câteva zile, în judeţul Gorj, timp în care a avut mai multe întâlniri cu mineri angajaţi ai multor cariere, pentru a-i convinge să se înscrie în sindicatul său, potrivit Adevărul.

RomaniaTV.net
05 feb. 2014, 10:35
Miron Cozma, la racolat membri de sindicat. Luceafărul Huilei este şeful Convenţiei Miniere Sfânta Varvara

Miron Cozma a reuşit să intre în carierele miniere Rovinari, Jilţ şi Pinoasa, unde a avut întâlniri cu angajaţii pentru a-i convinge să se înscrie în organizaţia sindicală pe care o conduce.

Acesta susţine că este preşedintele Convenţiei Miniere Creştin-Democrate Sfânta Varvara din România. Cel supranumit „Luceafărul huilei“ vrea să profite de pe urma scindării mişcării sindicale din Oltenia şi să atragă de partea sa cât mai mulţi lucrători din minerit şi energie.

„De duminică, m-am decis să redevin liderul minerilor din Oltenia. Reacţia oamenilor în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut a fost extraordinară. Nu a existat nici măcar o voce care să se ridice împotriva mea“, a spus Cozma. „Sunt liderul minerilor din România“. Cozma se consideră liderul de sindicat al minerilor din toată România, dar nici măcar nu ştie câţi membri în cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) are organizaţia pe care o conduce: „Eu sunt liderul minerilor din România. Mai mult, confederaţia Meridian, federaţia lui Condescu sau ce a mai rămas din ele sunt în subordinea mea. Nu ştiu câţi membri are organizaţia în cadrul CEO. Nu am aceste date acum, dar o să le aflu“.

Cozma vrea să întocmească chiar o strategie în domeniul minier. Miron Cozma mai spune că vrea să negocieze cu administraţia Complexului Energetic Oltenia drepturile salariaţilor şi vrea să împiedice crearea unui nou sindicat.

Pe de altă parte, Gabriel Căldăruşe, liderul de sindicat din cariera Tismana II, spune că Miron Cozma are ca misiune să împiedice formarea sindicatului reprezentativ din cadrul Complexului Oltenia.

„A fost la Pinoasa. Din ce am aflat de la colegii din zona respectivă, sarcina dumnealui este aceea de a se împotrivi pe cât posibil creării unui sindicat reprezentativ majoritar la nivelul Complexului Oltenia. Am înţeles că a adus unele acuzaţii şi domnului Condescu, dar nu ştiu de ce nu a venit până acum, când era domnul Condescu în plină putere“, a declarat Căldăruşe.