Miron Cozma nu-l iartă pe Iliescu: „Am vrut să-l dau jos pentru crimele de la Revoluţie, am vrut să-l împuşc”

Miron Cozma îl acuză pe fostul președinte Ion Iliescu de crime împotriva manifestanților din timpul Revoluției și de manipularea populației.

25 mai 2021, 23:52
Miron Cozma nu-l iartă pe Iliescu: „Am vrut să-l dau jos pentru crimele de la Revoluţie, am vrut să-l împuşc”

Miron Cozma

a dezvăluit motivul pentru care a vrut să îl dea jos pe fostul președinte al României, Ion Iliescu. Miron Cozma îl acuză pe liderul PSD de crime împotriva manifestanților din Piața Universității și de manipulare a populației.

„Pentru crimele de la Revoluţie, pentru că mi-a omorât oamenii. Pentru crimele împotriva manifestăţilor de la Piața Univeristăţii şi pentru manipularea ordinară prin care a reuşit să păcălească atâţia români. Nu puteam eu să îl schimb, dar puteam cere alegeri anticipate. Băsescu e un alt manipulator, elevul lui Nicolae Ceauşescu. Mie nu îmi e frică decât de Dumnezeu. Miron Cozma nu a murit, doar puţin s-a odihnit. Eu am fost bătut de Securitate la Petroşani. 40 de securişti m-au luat cu forţa şi m-au bătut. M-au bătut în 91 minerii mei, pentru că nu i-am aascultat. În 90 este altă poveste, foarte lungă.”, a declarat Mron Cozma, în cadrul emisunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Miron Cozma a vorbit despre evenimentele din anii 90, pentru care a fost condamnat și a petrecut circa 10 ani în închisoare, liderul minerilor fiind considerat vinovat de momentele tensionate de atunci.

”Vă spun cu toată sinceritatea și nu mi-e frică de acest adevăr, pe care l-am spus inclusiv în fața Procuraturii Militare: tovarășul Ion Iliescu, împreună cu Petre Roman, cu Gelu Voican Voiculescu și cu mulți dintre cei care lucrau în Securitate(…) Ei  nu pe mine m-au chemat. Iliescu știa că eu nu o să fiu niciodată de acord cu el, mai ales că mi-a omorât în 24 decembrie unul dintre prietenii mei, pe care l-am delegat să meargă la Revoluție în București, ca să eliminăm toți comuniștii.

Pe Nicu Gociu  l-au împușcat pe 24 (n.red decembrie 1989), oamenii lui Iliescu. (…) Miron Cozma nu a știut de primele două trenuri pe care le-au luat ei și a fost luat cu japca”, a spus Miron Cozma în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

”L-ați ajutat pe lon Iliescu să-l dea jos pe Petre Roman?”, l-a întrebat Denise Rifai pe Miron Cozma. ”Nu. Guvernul Roman a căzut din cauza prostiei lui Petre Roman, pentru că dacă el accepta revendicările pe care noi le-am cerut, pe care guvernul în prealabil le-a acceptat prin prim-vicepremierul Vătășescu, nu se ajungea la asemenea situații. Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu, eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991.
Petre Roman trebuia să cadă printr-o mișcare de stradă, ca să redevină prim-ministru, ieșise Bogdan Hossu, Cartel Alfa și (n.red. sindicaliștii) făcuseră marșuri la București împotriva guvernului(…) Eu am avut 48 de mineri împușcați cu gloanțe de război la Cotroceni și la Guvern. De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru? Eu l-am ”arestat” pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împușcat minerii și nu vorbește nimeni despre asta!(…) Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne și chiar în locul lui Roman prim ministru.
Să-i mulțumească lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împușcam!”, a afirmat Miron Cozma despre mineriadele din 90, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”