MIRON MITREA a demisionat din Parlament

Deputatul PSD Miron Mitrea a demisionat, luni, din Parlament, după ce, la finalul anului trecut anunţase că va recurge la acest gest. Plenul Camerei Deputaţilor a luat act de demisia acestuia.

02 feb. 2015, 15:08
MIRON MITREA a demisionat din Parlament

Preşedintele Camerei Valeriu Zgonea a citit, luni în plen demisia lui Miron Mitrea începând cu data de 2 februarie.

Camera Deputaţilor urmează să voteze un proiect de hotărâre de vacantare a locului de deputat a lui Miron Mitrea.

Deputatul Miron Mitrea a anunţat, în luna decembrie, că va renunţa la politică şi în consecinţă la apartenenţa la PSD. ‘E adevărat’, a declarat duminică Miron Mitrea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a făcut acest anunţ în cadrul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD.

‘Intrarea şi ieşirea din politică sunt chestiuni personale. Deci am decis că mă retrag din politică, din partid şi Parlament’, a spus Miron Mitrea, precizând că va face acest lucru începând cu noua sesiune parlamentară. El a menţionat că ‘le-a spus multe’ colegilor din CExN.

În luna octombrie,  Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

Miron Mitrea a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale. 

Deputatul a declarat, după decizia instanţei, că va face recurs şi că singura lui greşeală a fost că i-a propus Irinei Jianu ca o anumită firmă să se ocupe de lucrările la casa mamei sale.

MIRON MITREA, condamnat la închisoare cu EXECUTARE: Am făcut o greşeală şi acum o plătesc

„Mă așteptam la achitare, am fost surprins de condamnarea de astăzi. Dar asta este decizia instanței, nu pot să o comentez, o să facem recurs, mergem mai departe. (…) Toată chestiunea se bazează pe expertiză tehnică, să se măsoare exact casa. Părerea mea este că Irina Jianu nu a avut niciu rol în această chestiune. N-am semnat nimic, dar eu am propus firma, a fost vina mea si îmi asum chestia asta. Părerea mea e că n-a fost niciun rău, dar părerea instanţei a fost alta şi trebuie să o respectăm. Asta e! Am făcut o greşeală şi acum plătesc”, a spus Mitrea.

GUVERNUL PONTA IV. Lista propusă de premier, aprobată în PSD. DRAGNEA nu va mai fi VICEPREMIER

Social-democraţii au discutat, duminică, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, propunerile de reformare a PSD. Limitarea numărului de mandate ale aleşilor locali şi ai parlamentarilor, dar şi separarea funcţiilor politice şi administrative în partid sunt două dintre măsurile propuse şi care i-au nemulţumit pe unii lideri din teritoriu. Victor Ponta a explicat că această ultimă măsură se va aplica fără excepţie, inclusiv lui.

ŞEDINŢĂ PSD. Ponta: Măsurile de reformare a partidului, aplicate de sus până jos, fără excepţie

Totodată, social-democraţii au votat, în şedinţa CExN, lista noului Guvern propusă de Victor Ponta, în care Liviu Dragnea nu mai deţine funcţia de vicepremier.

Victor Ponta i-a ameninţat, în şedinţă, pe parlamentarii PSD că vor excluşi din partid dacă nu vor vota, luni, noul Executiv.