Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Miruna Pascu, mama tânărului șofer de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, va fi plasată în arest la domiciliu, a decis Tribunalul București, joi. Decizia e definitivă.

09 nov. 2023, 18:19
Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

„Admite contestaţia formulata de inculpata Pascu Miruna împotriva încheierii din data de 30.10.2023 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: Admite cererea de înlocuire a măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpata Pascu Miruna. În baza art. 205 alin.10 cpp rap la art 242 alin.2 şi art.221 şi urm cpp înlocuieşte măsură arestării preventive a inculpatei Pascu Miruna cu măsură preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la data de 09.11.2023-la 08.12.2023, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatei Pascu Miruna de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 249/15.09.2023, dacă nu este arestată sau deţinută în alta cauză”, se arată în decizia instanţei.

Citește și Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia Judecătoriei Mangalia poate fi contestată

Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi fostul soţ, Claudiu Pascu.

Femeia e acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena fiului său că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

În acelaşi dosar, Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Citește și Părinţii victimelor accidentului din 2 Mai, revoltate după declaraţiile tatălui lui Vlad Pascu şi eliberarea din arest a mamei acestuia: „Sper să nu îşi facă mişculaţiile şi să îi ofere o pedeapsă mai mică băiatului”