Mişcare-bombă făcută de Donald Trump la final de mandat. L-a demis pe şeful Pentagonului

Mişcare de ultimă oră făcută de Donald Trump la final de mandat prezidenţial. Preşedintele încă în funcţie l-a demis pe şeful Pentagonului, Mark Esper, potrivit Reuters şi AFP.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 18:17
Mişcare-bombă făcută de Donald Trump la final de mandat. L-a demis pe şeful Pentagonului

‘Mark Esper este demis’, a fost mesajul transmis de Donald Trump pe Twitter.

‘Sunt încântat să anunţ că Christopher C. Miller, foarte respectatul Director al Centrului Naţional de Contraterorism (confirmat unanim de Senat) va fi secretar interimar al apărării, cu efect imediat’, a mai precizat acesta.

Trump a luat această hotărâre la nici trei zile de la victoria adversarului său Joe Biden, la şefia Casei Albe.
Relația din ce în ce mai tensionată a lui Trump cu Esper l-a determinat pe acesta să pregătească o scrisoare de demisie în urmă cu câteva săptămâni, ce reprezintă o încercare de ieșire grațioasă, au declarat pentru CNN mai multe surse din Apărare, inclusiv un înalt oficial al Apărării.

Ruptura dintre Esper şi Casa Albă s-a adâncit după ce şeful Pentagonului a spus în iunie că nu sprijină trimiterea trupelor active pentru a opri protestele la scară largă din Statele Unite declanșate de moartea lui George Floyd. Esper a mai spus că forțele militare ar trebui chemate cu rol de aplicare a legii doar în ultimă instanță.

Observațiile sale din sala de ședințe a Pentagonului au fost văzute de mulți ca un efort de a se distanța de amenințările lui Trump.

Citeşte şi: Donald Trump REFUZĂ să recunoască victoria lui Joe Biden la alegerile din SUA. Mesajul preşedintelui american