Mişcare-bombă în Parlament. Diana Şoşoacă preia şefia Comisiei pentru abuzuri din Senat

Un anunţ-bombă vine din Parlament. Diana Şoşoacă, care a fost pe prima pagină ale publicaţiilor din România având în vedere scandalul pentru nepurtarea măştii de protecţie, va prelua şefia la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

22 dec. 2020, 18:57
Mişcare-bombă în Parlament. Diana Şoşoacă preia şefia Comisiei pentru abuzuri din Senat
Sursa foto: Mediafax FOTO

Diana Şoşoacă, la şefia Comisiei pentru abuzuri din Senat. Componenţa comisiilor parlamentare a fost adoptată, marţi, în unanimitate, în şedinţa de plen a Senatului.

Diana Şoşoacă, la şefia Comisiei pentru abuzuri din Senat. Cine face parte din Comisie

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii va fi formată din:
Diana Şoşoacă (AUR) – președinte
Ion Prioteasa (PSD) – vicepreşedinte
Raluca Ioan (PNL) – secretar

Circ în Parlament, chiar din prima zi. Diana Şoşoacă a refuzat să poarte mască de protecţie în timpul şedinţei. Ce s-a petrecut la scurt timp. Senatoarea a ameninţat cu plângere penală

Chiar în prima sa zi de mandat în Senat, avocata Diana Șoșoacă a apărut fără mască de protecție și a făcut live-uri pe reţelele de socializare din sala de plen. Aceasta a motivat gestul prin prezenţa unei adeverințe prin care i se recomandă să nu poarte mască din cauza unei afecțiuni medicale. Reamintim că și la consultările de la Cotroceni Șoșoacă a purtat masca sub nas, ea invocând atunci pentru prima dată o adeverință medicală.

Comisia de validare a Senatului a solicitat Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică să facă verificări privind modul în care Diana Șoșoacă a obținut adeverința medicală de la un medic de familie în care i se recomandă să nu poarte masca de protecție.

DSP București a transmis că o astfel de adeverință trebuie eliberată de un medic de medicina muncii de la Senat, nu de un medic de familie. Astfel, Șoșoacă a purtat mască de protecție în timpul depunerii jurământului. „Aș vrea să menționez că obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”, a susținut ea după depunerea jurământului.

Senatoarea AUR a devenit cunoscută prin videoclipurile în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, preum purtarea măștii.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă a răbufnit după acuzațiile că are adeverință medicală falsă: „Ați vrut război, aveți război”. Va face plângeri penale împotriva membrilor Senatului și DSP