Mişcare-bombă pe scena politică. Florin Cîțu îi va demite pe miniștrii, secretarii de stat, prefecții și subprefecții USR PLUS, dacă va fi depusă moțiunea de cenzură – SURSE

Florin Cîțu s-ar gândi la scenariul de a demite toți omenii numiți în funcție la propunerea USR PLUS, dacă aceștia vor depune o moțiune de cenzură, au declarat surse pentru Digi 24.

03 sept. 2021, 18:46
Mişcare-bombă pe scena politică. Florin Cîțu îi va demite pe miniștrii, secretarii de stat, prefecții și subprefecții USR PLUS, dacă va fi depusă moțiunea de cenzură – SURSE

Mişcare-bombă pe scena politică.  Se vorbeşte  de cei cinci miniștri din cabinet, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman și Claudiu Năsui, dar și secretari de stat, subsecretari de stat, prefecți și subprefecți.

Mişcare-bombă pe scena politică. Florin Cîțu îi va demite pe miniștrii, secretarii de stat, prefecții și subprefecții USR PLUS, dacă va fi depusă moțiunea de cenzură

Întrebat despre o eventuală remaniere a miniștrilor USR PLUS, Florin Cîțu a declarat: „Eu cred că e puțin bizar. Când depui o moțiune, trebuie să ai onoare.. Mi s-ar părea trist să pentru România. Ce facem? Astăzi votăm împotriva propriul guvern și mâine ce facem? Vor negocia cu PSD Ordonanța 13?”.

USR PLUS ar vrea să depună astăzi moțiunea de cenzură împotriva guvernului din care fac parte. Moțiunea ar urma să fie semnată și de parlamentarii AUR.

Liderul deputaților USR PLUS și purtător de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu, a declarat, vineri, că deși „sunt foarte multe lucruri care ne deosebesc sau ne despart”, USR PLUS și AUR vor merge mai departe cu depunerea unei moțiuni de cenzură.

Pentru a depune o moțiune de cenzură, USR PLUS mai are nevoie de 37 de semnături, pe lângă cele 80 ale parlamentarilor partidului, pe care ar trebui să le primească de la AUR, care are 43 de parlamentari.

USR PLUS are cele 80 de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură şi a trimis o propunere de text către co-preşedintele AUR, George Simion, a anunţat vineri liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că premierul Florin Cîţu nu va avea curajul să remanieze toţi miniştrii USR PLUS din Guvern, însă dacă o va face consecinţa va fi depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

„Eu cred că nu are curaj. Consecinţa este constituţională. Noi depunem moţiunea. Va numi miniştrii interimari pentru următoarea perioadă şi vedem unde se ajunge. Din punctul meu de vedere zilele lui Florin Cîţu la Palatul Victoria sunt numărate”, a declarat Ionuţ Moşteanu.

Moşteanu a precizat că textul moţiunii de cenzură a fost trimis liderului deputaţilor AUR George Simion pentru consultare şi documentul va fi finalizat în cursul zilei de vineri.

„Am avut astăzi o şedinţă cu colegii parlamentari USR PLUS, în prezenţa lui Dan Barna şi Dacian Cioloş. Am discutat cu parlamentarii despre următorii paşi pe care trebuie să-i parcurgem în această criză politică. Toți parlamentarii sunt solidari. Am aici lista cu cele 80 de semnături pentru depunerea moțiunii. Ne-am uitat pe textul moțiunii, am trimis o propunere de text către George Simion, lucrăm în continuare. Așteptăm să vedem ce observații mai sunt și în cursul zilei vom avea textul finalizat. Urmează un Comitet politic la ora 15.00. Se va desfășura online. (…) Este forul care dă mandat pentru intrarea la guvernare. E o perioadă complicată. Nu am fi vrut să ajungem în această criză în care Florin Cîțu a aruncat țara, însă va trebui să găsim o soluție de ieșire.

La 18.00 este programată o ședință de coaliție. În funcție de ce se întâmplă la ședința coaliției vom vedea ce decizie vom lua. Suntem pregătiți în orice moment să depunem această moțiune. Eu sper să nu fie cazul și să vedem înțelepciune din partea premierului Florin Cîțu”, a spus Ionuț Moșteanu.

Citeşte şi: USR PLUS a pregătit moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu. Moşteanu: Am trimis o propunere de text către Simion