Mișcare-bombă pe scena politică. Ludovic Orban, pregătit să își facă un nou partid: Sunt gata să creez o nouă construcție politică

Ludovic Orban a surprins pe toată lumea după ce a declarat că este gata să înființeze un nou partid care să continue idealurile PNL.

03 oct. 2021, 22:19
Mișcare-bombă pe scena politică. Ludovic Orban, pregătit să își facă un nou partid: Sunt gata să creez o nouă construcție politică

Ludovic Orban, pregătit să își facă un nou partid. Fostul premier a susținut, la Realitatea PLUS, că actuala conducere a partidului „aproape că nu mai e PNL” și pentru prima oară și-a pus întrebarea dacă mai are ce să caute în partid.

Mișcare-bombă pe scena politică. Ludovic Orban, pregătit să își facă un nou partid: Sunt gata să creez o nouă construcție politică

„De duminica, echipa de conducere aproape ca nu mai e PNL, nu mai are nicio legatura cu spiritul liberal, cu cultura, traditia, democratia interna. Ce s-a intamplat la Congres pe mine m-a marcat profund si m-a facut pentru prima oara sa-mi pun intrebarea daca mai am ce sa caut in aceasta gașcă care a calcat in picioare lucruri fundamentale in democratie. Votul nu a fost liber, au fost 4 sisteme de control (…) A fost un cosmar, eu asa ceva n-am trait in 31 de ani. Pentru mine toti cei care au implementat un astfel de sistem reprezinta un pericol public pentru democratia romaneasca”, a declarat Orban.

De altfel, Orban spune că liberalii au ajuns într-o situația dramatică sub cota de încredere a fostei guvernări Dăncilă.

„PNL nu are nicio perspectivă, mai are o cotă de încredere de 10-11%, iar increderea in Guvern este de 13%. Va compar numai cu increderea pe care o avea Guvernul Dancila, cu cea mai joasa incredere, care era aproape de 20%. Cum sa sustii asa ceva?”, a declarat Orban.

Întrebat dacă el crede că mai poate avea un viitor în PNL, Orban a răspuns: „Cu siguranta mai am un viitor in viata publica din Romania. Eu sunt un politician atipic, eu nu mi-am construit cariera incercand sa ma pun bine cu marimile, cu serviciile, ci prin munca, cu relatia cu oamenii simpli”.

„Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcție politică care sa continue trecutul Partidului Național Liberal, pentru ca in momentul de fata cei care conduc azi partidului nu au nicio legatura cu PNL si nu au nici legatura cu lucrurile in care eu cred”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a pierdut alegerile interne din PNL. Șeful Camerei Deputaților a făcut primele declarații după aflarea rezultatelor.

„Încep prin a le mulțumi celor aproape 1900 de colegi care mi-au acordat încrederea, în condițiile în care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte al PNL.

De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale pentru a realiza un salt de care România are nevoie. Voi rămâne consecvent, îmi păstrez convingerile pt apărarea valurilor liberale. Voi continua sa acționez așa cum am făcut o și până acum, alături de colegii mei. Vreau sa vă anunț că demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu. Și vreau să vă mai spun un lucru. Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai exista niciun parteneriat”, a spus el.

Citește și: Ludovic Orban pune tunurile pe Cîţu înaintea moţiunii: Criza politică provocată cu acordul lui Iohannis a aruncat țara în aer. Cîțu, un pion care poate fi sacrificat