Mişcare controversată a unui poliţist din Paşcani. A dat declaraţie în favoarea interlopului care l-a ameninţat: „Te tai, te omor!”

Chiar dacă Marcel Vela le-a declarat "război" interlopilor, aceştia continuă să terorizeze oamenii legii pentru a-şi putea menţine puterea în oraşele unde sunt "şefi". Unul dintre cele mai recente incidente a avut loc în Paşcani, Iaşi.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 07:06
Mişcare controversată a unui poliţist din Paşcani. A dat declaraţie în favoarea interlopului care l-a ameninţat: „Te tai, te omor!”

Un poliţist din oraş a dat o declaraţie controversată la procesul unde era judecat interlopul de ultraj şi s-a transformat chiar în apărătorul acestuia. Martorii spun că omul legii şi-a schimbat declaraţia de frica bărbatului. Poliţistul a semnat un document la notar prin care susține că nu doreşte ca interlopul să fie tras la răspundere penală!

Ameninţări grave făcute de interlop la adresa poliţistului: Te tai, te omor!

Daniel Lipoveanu lucrează în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Paşcani. Interlopul Petrică Amariei și cunoscuţii săi au intrat cu forța în casa unui rival. În altercație, unul dintre prietenii  interlopului s-a tăiat și a fost dus la spital. Petrică Amariei i-a amenințat pe doctori că-i omoară dacă nu îi salvează amicul. Poliţiştii chemaţi la faţa locului n-au făcut altceva decât să-l înfurie și mai rău pe bărbat. Petrică Amariei s-a luat de polițiști, iar pe agentul Daniel Lipovanu l-a amenințat cu moartea: „Te ştiu, te cunosc, eşti din oraş… te tai, te omor pe tine şi familia ta”.

Judecătorii din Pașcani au scris în motivare că „inculpatul Amariei Petrică a început să se comporte ireverenţios şi agresiv faţă de persoana vătămată (Daniel Lipovanu), simulând de mai multe ori că o va lovi cu capul şi pumnul în zona feţei”, se arată în document. Agentul Lipoveanu a mers repede la notar și a dat o declarație prin care susține că nu dorește ca interlopul Petrică Amariei să fie tras la răspundere. Declarația a fost prezentată judecătorilor chiar de avocatul interlopului, dar judecătorii nu au ținut cont de ea.

„Împrejurarea că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă şi a declarat în cursul judecăţii că nu doreşte tragerea la răspundere penală a inculpatului este total lipsită de relevanţă în contextul infracţiunii supuse judecăţii”, au declarat aceştia.