Mişcare-şoc: Sebastian Lăzăroiu, director la TVRM

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial și ministru al Muncii, a fost numit, începînd cu 1 decembrie, director general al trustului de presă al fundației ”România de mâine”, de pe lîngă controversata universitate ”Spiru Haret”, scrie inpolitics.ro.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 13:32
Mişcare-şoc: Sebastian Lăzăroiu, director la TVRM

Informația a fost confirmată, pentru Inpolitics, de către directorul economic al trustului, Maria Andronie, care a lăsat să se înțeleagă că se pregătește și o relansare în viitorul apropiat.

Trustul în cauză este format din postul TV ”România de mâine” (TVRM), postul terestru de radio Student FM și postul transmis prin satelit Radio ”România de mâine”.

Patron este multimilionarul rector al universității ”Spiru Haret”, Aurelian Bondrea, considerat de mulți drept unul dintre ultimii dinozauri comuniști aflați pe val, în ciuda vîrstei înaintate.

Absolvent de liceu la fără frecvență și al școlii de partid ”Ștefan Gheorghiu”, Bondrea s-a remarcat înainte de 1989 prin activitatea în domeniul învățămîntului, el conducînd Comisia Superioară de Diplome şi Doctorate din Ministerul Învăţământului, deși el însuși nu avea decît diploma de la ”Fane Babanu”, cum era poreclită școala politrucilor.

După revoluție, Bondrea a pus pe picioare celebra fabrică de diplome ”Spiru Haret”, implicată acum doi într-un scandal monstru, după ce fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a denunțat superficialitatea pregătirii din facultățile universității.

La universitatea lui Bondrea au predat nume sonore din era PCR precum Ion Dodu Bălan, Adrian Păunescu, Mihai Golu, Valeriu Râpeanu șamd.

Pe de altă parte, Bondrea a fost implicat, anul trecut, cu bani, logistică, resurse umane etc și într-un proiect politic, respectiv crearea, cu ajutorul lui Octav Cozmîncă, a unui partid de stînga care ar fi trebuit pus la dispoziția lui Sorin Oprescu.

În ultima clipă, nașterea partidului Alianța Națională a Stîngii Democrate a fost anulată, după anumite intervenții oculte ale unor personaje sus-puse, iar Cozmîncă a fost pus în fața faptului împlinit, spre marea sa nemulțumire.

Alipirea reformistului Lăzăroiu, care nu a putut fi contactat pentru declarații, la trustul lui Bondrea este o mișcare aiuritoare din mai toate punctele de vedere, fostul politruc comunist, mai apoi apropiat al lui Iliescu și al PSD, fiind un simbol al trecutului în politică, ca și în învățămînt, mai scrie inpolitics.ro.