Mişcarea Populară, scoasă de la naftalină. PDL îşi caută aliaţi electorali

După scăderile dramatice din ultimele sondaje, PDL îşi pregătește lovitura pentru alegerile locale și parlamentare. Democrat-liberalii s-au gândit să resusciteze "Mişcarea Populară", construcţie promovată de însuşi Traian Băsescu încă de anul trecut, şi în care ar urma să se reunească, alături de PDL, alte trei partide: UNPR, PNȚCD și PNG, scrie dcnews.ro.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 14:48
Mişcarea Populară, scoasă de la naftalină. PDL îşi caută aliaţi electorali

Liderii PDL caută soluții de avarie pentru recâștigarea electoratului. După ce ultimele sondaje au arătat un partid în degringoladă, care a scăzut de la o lună la alta în ultima perioadă, liderii partidului din Modrogan au conceput o strategie pentru viitoarele campanii electorale de la alegerile locale și cele parlamentare.

Astfel, potrivit unor surse citate de dcnews.ro, PDL încearcă să pună bazele unei coaliții ce se va numi „Mișcarea Populară”, coaliție din care să facă parte UNPR, PNȚCD și PNG.

Gigi Becali, președintele PNG, a declarat la Realitatea TV că singurul lucru care îi lipseşte e un partid puternic. „Dacă aş avea în spate un partid puternic, ca dl Ponta sau dl Antonescu, vă daţi seama că i-aş spulbera, aş câştiga Preşedinţia la pas”.

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a recunoscut în schimb că au existat deja tatonări între ţărănişti şi democrat-liberali. Pavelescu a declarat, luni seară, la emisiunea „Ultima oră”, de la România TV, că a avut discuţii cu liderul PDL, Emil Boc, cu privire la o posibilă alianţă între cele două formaţiuni. „Ne interesează o alianţă de centru-dreapta. Scopul principal al PNŢCD este să intre în Parlament”, a spus Pavelescu.

Potrivit dcnews.ro,  liderii PDL şi UNPR ar fi programat o întâlnire pentru astăzi în care să discute ideea unei alianţe electorale. Sursa citată  notează că cele două formaţiuni vor lua în discuţie mai multe platforme pe care le vor dezbate:  „Platforma pentru România”, „Mişcarea Populară” şi „Platforma pentru Progresul României”.