Misiune umanitară a Forțelor Aeriene. Cinci pacienți în stare gravă transferați la spitalele din Moldova și Ardeal

Ministerul Apărării Naționale efectuează o misiune de transport umanitar din București la spitalele din Moldova și Ardeal, cu cinci pacienți infectați cu coronavirus care se află într-o stare gravă.

07 dec. 2020, 16:31
Misiune umanitară a Forțelor Aeriene. Cinci pacienți în stare gravă transferați la spitalele din Moldova și Ardeal

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene. Cinci pacienți infectați cu COVID care se află într-0 stare gravă vor fi transportați în regim de urgență în spitalele din Moldova și Ardeal. Ruta aeronavei Spartan a Forțelor Aeriene Române va fi Otopeni- Bacău – Suceava – Cluj –Napoca și retur.

Citește și: Sărbătorile de iarnă 2020 vin cu măsuri de carantinare. Anunțul lui Arafat

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene. Transportul pacienților de la spitale către aeroport s-a realizat cu ambulanțe SMURD ale Serviciului de Ambulanța București-Ilfov. Aeronava a decolat în jurul orei 13:30.

”Ministerul Apărării Naționale efectuează luni, 7 decembrie, o misiune de transport umanitar din București la spitale din regiuni ale Moldovei și Ardealului, cu pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni – Bacău – Suceava – Cluj –Napoca și retur, cinci pacienți bolnavi de COVID 19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.30.

Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe SMURD și ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București și Ministerului Apărării Naționale” , se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Șeful Statului Major al Apărării, testat pozitiv cu COVID. Ministrul Nicolae Ciucă s-a izolat în sediul MApN

Generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării a fost testat pozitiv cu coronavirus, a transmis MApN. Daniel Petrescu este asimptomatic. Au fost luate măsurile stabilite de protocolul aplicabil în această situație, generalul-locotenent Petrescu intrând în izolare într-un spațiu special destinat la sediul MApN, de unde își exercită în continuare atribuțiile funcționale.

La rândul său, ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit negativ. Însă, din motive de precauție, a intrat, de asemenea, în izolare la sediul MApN, urmând a fi retestat în 72 de ore.


loading...