Misiunea de salvare a prizonierilor din Irak a afost o SITUAŢIE UNICĂ, şi nu o schimbare de tactică

Misiunea de salvare din Irak, sprijinită de Statele Unite și care a condus la eliberarea a aproximativ 70 de prizonieri ai Statului Islamic dar s-a soldat cu moartea unui militar din cadrul forțelor speciale americane, a fost o "circumstanță unică" și nu o schimbare de tactică americană în război, a declarat joi Pentagonul.

23 oct. 2015, 06:17
Misiunea de salvare a prizonierilor din Irak a afost o SITUAŢIE UNICĂ, şi nu o schimbare de tactică

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului Peter Cook a precizat într-un briefing că secretarul apărării Ash Carter a aprobat implicarea Statelor Unite în operațiune pe baza autorității pe care o are în actualul conflict și a notificat responsabilii securității naționale de la Casa Alba înainte de a avea loc misiunea.

El a adăugat că forțele speciale americane au furnizat elicoptere pentru misiune și au trimis unele trupe pentru a fi alături de combatanții kurzi Peshmerga care au condus raidul. În afară de uciderea militarului american, mai mulți combatanți Peshmerga au fost răniți, a mai precizat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters.

Citeşte şi Pentagonul anunţă uciderea liderului grupării Khorasan în cursul unui raid aerian în Siria

Canalul CNN a anunțat de asemenea că operațiunea, care a avut loc la Hawija, în nordul Irakului, a permis eliberarea a 70 de ostatici din mâinile grupării jihadiste Statul Islamic. Alte mass-media americane au menționat de asemenea operațiunea din Hawija, însă fără a face un bilanț.

Potrivit The New York Times, operațiunea a mobilizat elicoptere americane și forțe speciale kurde și americane.