Miss Travesti 2010, reţinut pentru acte sexuale cu minori

Miss Travesti România 2010, Dana de Kronstadt, ridicat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în cazul medicului cardiolog Horaţius Rus din Braşov, acuzat de infracţiuni de sex cu minori şi proxenetism.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 14:01
Miss Travesti 2010, reţinut pentru acte sexuale cu minori

Traian Cojocaru – cunoscut ca Dana de Kronstadt, miss Travesti România 2010 – a fost reţinut de procurorii DIICOT, pentru două acte sexuale cu minori.

Traian Cojocaru, medicul cardiolog Horaţiu Rus şi alte cinci persoane au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, pentru infracţiuni de sex cu minori şi proxenetism, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit procurorului Cătălin Borcoman, purtător de cuvânt al DIICOT Braşov, şapte dintre cele 11 persoane audiate în cursul zilei de luni au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în jurul orei 16.00 să fie prezentate Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

De asemenea, o altă persoană este adusă de la timişoara pentru audieri la DIICOT Braşov, urmând a fi propusă pentru arestare preventivă.

Între cei şapte reţinuţi este şi medicul cardiolog braşovean Horaţiu Rus, care este cercetat pentru că ar fi profitat de funcţia sa pentru a întreţine relaţii sexuale cu doi minori aflaţi sub tratament.

Medicul Horaţiu Rus, cercetat de DIICOT Braşov pentru acte sexuale cu minori, este un renumit cardiolog şi lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat, el fiind cercetat fiindcă ar fi profitat de funcţie pentru a întreţine relaxii sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament.

La Spitalul Judeţean Braşov medicul făcea parte din echipa de cardiologi, însă nu trata pacienţi minori, ci doar adulţi, astfel că se presupune că pacienţii minori îi racola fie prin intermediul reţelei de proxeneţi, fie prin cabinetul său privat, situat pe strada Traian din Braşov.

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii, luni, atât la domiciliul doctorului Horaţiu Rus, cât şi la cabinetul său privat de pe strada Traian din Braşov, a declarat procurorul Cătălin Borcoman.

Medicul, în vârstă de 43 de ani, este acuzat că a profitat de calitatea sa de medic şi a întreţinut, prin constrângere morală, raporturi sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament medical.

Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul unui club din Braşov, Dodo Ferenc, 41 de ani. În incinta clubului clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

În dosar mai sunt cercetate alte trei persoane, membri ai grupării – Măciucă Daniel-Sebastian, de 31 de ani, Lazarovici Valentin, de 40 de ani şi Borşan Florentin-Ovidiu, în vârstă de 32 de ani – care au recrutat şi cazat 14 tineri de sex masculin, majori şi minori, pe care, prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală, i-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani, potrivit DIICOT.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov au procedat la destructurarea unui grup infracţional, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol şi act sexual cu un minor”, a informat DIICOT.

Potrivit DIICOT, liderul grupării, învinuitul Dodo Ferenc (41 de ani), deţine un club privat, situat în municipiul Braşov, în incinta căruia clienţii întreţin raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

Procurorii DIICOT au făcut opt percheziţii domiciliare în municipiul Braşov, la sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Braşov urmând a fi conduse pentru audieri un număr de 11 persoane, faţă de care vor fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, IPJ Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS Braşov.