MISS-urile din politică, pe lista DNA. Cum au ajuns „reginele” să fie acuzate că învârt bani din şpăgi

Pe scena politică românească şi-au făcut loc şi câştigătoare ale concursurilor de Miss, iar unele dintre ele au intrat în vizorul DNA. Elena Udrea este una dintre ele. După o carieră clădită alături de fostul preşedinte Traian Băsescu, blonda de la Cotroceni a ajuns după gratii, în arest preventiv. O altă miss din politica românească este ex-pedelista, Roberta Anastase. Deşi nu este pusă sub acuzare, numele ei apare în denunţurile făcute la DNA.

30 mart. 2015, 08:45
MISS-urile din politică, pe lista DNA. Cum au ajuns „reginele” să fie acuzate că învârt bani din şpăgi

La 17 ani, Elena Udrea se visa model şi miss. A şi încercat, de altfel, să câştige un trofeu de frumuseţe la concursul Miss Adolescenţa 1991. E drept, a obţinut doar o menţiune şi experienţa a cam dărâmat-o, relatează România TV. Peste ani, Elena Udrea a decis să se reprofileze şi a intrat în politică. A fost şefa cancelariei prezidenţiale în timpul lui Traian Băsescu, ministru al Tursimului şi Dezvoltării în Guvernul Boc, iar anul acesta a ajuns inculpat. DNA a reţinut-o în două dosare, Microsoft şi Gala Bute, fosta şefă a PMP fiind arestată preventivă şi acuzată de trafic de influenţă, spălare de bani şi luare de mită.   

Spre deosebire de Udrea, Roberta Anastase a defilat în altă ligă: la Miss România 1994. La concurenţă cu Andreea Marin, Anastase a încercat să demonstreze că are potenţial de fotomodel. Cariera a făcut-o însă în politică. Membru PDL, Anastase a fost şef al Camerei Deputaţilor şi a fost denunţată de fostul său coleg, ex-ministrul Gabriel Sandu, care a relatat în faţa procurorilor cum i-a dat Robertei sute de mii de euro, bani din şpagă, pentru campaniile electorale.

 

Alte regine ale frumuseţii au ajuns să intermedieze afaceri controversate. Larisa Popa, Miss Universe România 2011, o brunetă focoasă din Slatina, a ajuns de la concursurile de frumuseţe la şefă de galerie de artă, iar numele ai apare în scandalul Vâlcov. 

Potrivit România TV, fostul ministru, Darius Vâlcov, a vrut să deschidă o galerie unde să vândă tablourile cumpărate din banii negri.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora fosta miss l-ar fi ajutat pe fostul ministru cu detalii despre ceea ce înseamnă o galerie de artă. Cei doi se cunoşteau din Slatina, acolo unde Vâlcov a fost primar. În plus, tânăra a prezentat mai multe gale pentru o televiziune controlată de Vâlcov.

Deşi avea o carieră promiţătoare în modeling, fosta miss a renunţat la modeling şi a devenit managerul unei galerii de artă din Bucureşti.

Galeria de artă este proiectul meu de suflet, o galerie care pune accentul atât pe interesele colecţionarilor de artă, fie ea interbelică sau contemporană, cât şi pe cele ale artiştilor, oferindu-le spaţiu pentru vernisaje. Şi sper să aduc o contribuţie semnificativă pe piaţa de artă din România.” , declara anul trecut fosta Miss Univers România pentru revista The One.