MISTER. Rămăşiţele unui călugăr din Mehedinţi au dispărut din mormânt VIDEO

Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2015 09:29 // Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2015 09:40 // Sursa: romaniatv.net

Părintele Nicolae Nechifor Nil Dorobanţu a fost îngropat acum aproape patru decenii în satul său natal din Mehedinţi. Localnicii se rugau la mormântul lui şi îl considerau sfânt. Acum, nepoata lui a venit să îl dezgroape şi să îl mute în cavoul familiei, dar a găsit sicriul gol, informează România TV. Sătenii sunt în stare de şoc şi au explicaţii halucinante.

Părintele Nicolae Nechifor Nil Dorobanţu a murit la două săptămâni după cutremurul devastator din 1977. Sătenii îşi amintesc ziua în care a revenit la Crainici, localitatea în care s-a născut.

"A venit bolnav şi în două săptămâni, aproape, a decedat", a spus un localnic.

Oamenii spun că părintele avea lovituri pe corp şi a fost îngrijit până în ultimul moment de o rudă. După ce a murit, călugărul a fost înmormântat în cimitirul din sat.

"Veneam şi ne închinam şi ne rugam la această cruce. Şi, de ce să nu spun, satul nostru poate că a avut un Dumnezeu şi poate că ne-a ferit de rele, de crime, de lucruri urâte", a spus o femeie.

O nepoată a vrut să mute rămăşiţele călugărului în cavoul familiei din Bucureşti. Surpriza ei a fost uriaşă când a găsit doar ţărână în mormânt.

"Nu am o explicaţie, decât că a fost luat. La înmormântare a fost. Tatăl meu şi mătuşa mea au participat, n-au spus niciodată că a fost altceva. Poate şi vechile organe au o contribuţie", a spus nepoata călugărului.

Părintele Nechifor a avut o viaţă grea. A fost o minte luminată, spun cei care l-au cunoscut. Coleg de şcoală cu Regele Mihai I, el a făcut mai multe facultăţi, dar cel mai aproape s-a simţit de Dumnezeu. Urmărit de securitate, el s-a ascuns de multe ori în mănăstirile din Moldova.

Sătenii cred că părintele a fost sfânt şi cred că a fost furat pentru că moaştele sale sunt făcătoare de minuni.

Citeşte şi Cadavru congelat într-un gheţar din Noua Zeelandă, identificat după 40 de ani

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H