Misterele neexplicate ale anului 2011 şi cele care ne însoţesc în 2012 VIDEO

Anul a trecut, misterele au rămas. Vă prezentăm câteva dintre cele mai bizare evenimente care au avut loc în 2011 şi o parte din cele care ne vor însoţi în 2012.

29 dec. 2011, 13:18
Misterele neexplicate ale anului 2011 şi cele care ne însoţesc în 2012 VIDEO

OZN-ul din Ierusalim

La începutul anului 2011, pe 28 ianuarie, un video incredibil cu un OZN a început să circule pe internet. Lumini misterioase străluceau deasupra moscheii „Cupola Stâncii” din Ierusalim.

Aceasta ar fi cel mai bun filmuleţ al unui OZN realizat vreodată. El pare mai autentic decât altele întrucât a fost filmat de doi oameni, din unghiuri diferite.

Analizele scepticilor sugerează că filmuleţele sunt falsuri, însă cei care cred în existenţa extratereştrilor insistă că sunt adevărate. În cele din urmă, în martie, MUFON, o organizaţie care încearcă să dovedească vizitele extratereştrilor, s-a alăturat scepticilor, considerând şi ea filmuleţele drept farse.


Misteriosul băiat magnetic

În timp ce pe internet încă se mai vorbea despre OZN-ul din Ierusalim, în luna februarie 2011 a apărut încă un mister, în Serbia. Un băiat în vârstă de şapte ani, Bogdan, a uimit lumea cu abilităţile sale paranormale „magnetice”.

Potrivit MSNBC şi The Daily Mail, obiecte casnice precum linguri, cuţite şi furculiţe era atrase de corpul său. Şi mai ciudat, şi alte lucruri se lipeau de el, precum farfurii mici şi obiecte mici de sticlă. A fost un mare mister, până s-a subliniat că ceea ce ar fi atras obiectele pe corpului lui Bogdan nu era magnetism, întrucât multe din ele nu erau metalice. Abilitatea misterioasă a băiatului era datorată unei simple frecări a pielii.

Bestia din Gevaudan

Francezii nu s-au temut în viaţa lor  de cineva atât de mult ca de Bestia din Gevaudan. În anii 1760 omora ţărani, fermieri şi ciobani şi lăsa în urma ei prăpăd. Identitatea ei a fost dezbătută secole întregi: cei mai mulţi credeau că era un vârcolac, alţii credeau că era un demon supranatural, iar unii insistau că este vorba despre un criminal în serie.

În 2011, misterul a fost, în sfârşit, dezlegat. Istoricul Jay M. Smith dovedeşte în cartea sa, „Monsters of the Gévaudan”, că de fapt nu există o singură Bestie din Gevaudan. În realitate, atacurile erau provocate de lupi.

Chupacabra

Misterul Bestiei din Gevaudan nu a fost singurul mister rezolvat în 2011. Încă din 1995, oamenii din America Latină raportau o creatură ciudată, vampir, care a devenit cunoscută sub numele de Chupacabra (în limba spaniolă – „suge caprele”, întrucât se spune că lăsa micile animale, inclusiv caprele, fără pic de sânge în vene). Potrivit primilor martori, chupacabra avea două picioare, 1.21-1.52 metri înălţime şi ţepi pe spate.

Monstrul avea braţe şi picioare lungi, subţiri, un cap ca de extraterestru cu ochi roşii sau negri. Chupacabra descoperiţi în America, în principal în Texas şi New Mexico, erau, de fapt, vulpi, câini sau coioţi bolnavi. Deşi încă se mai crede că este o creatură reală, misterul chupacabrei a fost dezlegat când martorul original, cel care a descris imaginea „standard” a bestiei, a recunoscut că a confundat monstrul din thrillerul din 1995, Species, cu ceva ce a văzut în realitate.

Extraterestrul din Rusia

În luna aprilie, la doar câteva luni după OZN-ul din Ierusalim, a apărut un filmuleţ cu un presupus corp de extraterestru, descoperit în Irkutsk, Rusia.

Videoclipul a devenit imediat un hit pe internet. Corpul creaturii care seamănă cu ET are  60 de centimetri înălţime, iar o parte din piciorul drept lipseşte. Autenticitate filmuleţului a fost dezbătută săptămâni întregi, până când doi adolescenţi ruşi au recunoscut că totul a fost o farsă. Poliţia a descoperit „extraterestrul” ascuns în camera unuia din cei doi tineri.

Misterele neexplicate care ne vor însoţi în 2012

Deşi în 2011 au fost rezolvate o mulţime de mistere, multe dintre ele rămân încă neexplicate.

Misterioasele morţi ale albinelor

Dispariţia coloniilor de albine îi îngrijorează pe biologi de ani de zile. Începând din 2006, între 20-40% din coloniile de albine din SUA au dispărut.

Au fost propuse multe explicaţii, de la pesticide, la semnalele telefoanelor mobile şi până la schimbările climatice, dar şi o ciupercă şi un virus.

Deşi cercetătorii au câteva indicii, ei nu au încă un răspuns pentru dispariţia lor.

Experimentele mai rapizi decât lumina

În septembrie, 174 de fizicieni de la laboratorul CERN au anunţat că particulele neutrino din LHC au depăşit viteza luminii. Experimentul a fost refăcut în noiembrie şi s-a ajuns la acelaşi rezultat, spre surprinderea multor cercetători. Cei mai mulţi oameni de ştiinţă tot nu cred, însă, că există ceva mai rapid decât lumina, aşa că se vor efectua mai multe teste şi poate că în 2012 vom afla răspunsul.

Impactul deversărilor de petrol în Golful Mexic

Care este impactul deversării celor 5 milioane de barili de petrol în Golful Mexic? Oamenii de ştiinţă nu ştiu. Predicţiile iniţiale au fost înfiorătoare: ecosistemul va fi distrus, dar şi economia şi turismul din zonă. Revista Times a revizitat statele din Gold în 2011, ajungând la concluzia că cel mai rău scenariu nu a avut loc – deversările au, într-adevăr, efecte grave pe termen lung, însă apocalipsa ecologică nu a avut loc, distrugerile fiind mai mici decât au fost prezise.

Cercetătorii de la National Oceanic and Atmospheric Administration au spus în august că mare parte din petrol s-a împrăştiat sau s-a dizolvat. Ecologiştii însă au atacat raportul, spunând că în Golf încă se mai scurge petrol. Alte studii independente au arătat, apoi, că petrolul a dispărut din apă. Cu toate astea, petrolul este găsit pe plaje şi pe fundul oceanului. Aşa că intrăm în 2012 fără să ştim care este adevărul despre deversarea din Golful Mexic.

În 2012 va avea loc apocalipsa?

Mulţi oameni au sugerat că în 2012 va avea loc o schimbare importantă globală, fie sub forma unui dezastru catastrofal, fie sub forma unei noi „ere iluminate”. Unii leagă apocalipsa din 2012 de sfârşitul calendarului Maya, care nu înseamnă mai mult decât calendarul nostru gregorian care se „termină” pe 31 decembrie. Vechii Maya nu au crezut niciodată că lumea se va sfârşi în 2012.

Alţii leagă apocalipsa de apariţia unei planete distrugătoare Nibiru, cu care ne voi ciocni în 2012 – fapt imposibil, mai ales pentru că această planetă nu există. Alţi „fani” ai apocalipsei cred că vom fi prăjiţi de soare, lucru infirmat de toţi astronomii. Doar timpul ne va putea convinge de adevăr.