Misterioasa spirală gigantică din deşertul Sahara: Opera extratereştrilor sau un monument antic necunoscut?

O spirală gigantică misterioasă i-a intrigat pe utilizatorii programului Google Earth, care au descoperit-o în mijlocul deşertului Sahara. La o primă vedere, pare opera unor extratereştri sau un monument antic necunoscut, însă, în realitate este creaţia unor artişti.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 09:44

Opera, denumită Desert Breath, este creată de artiştii de la D.A.ST. Arteam – Danae Stratou, Alexandra Stratou şi Stella Constantinides.

Proiectul a luat naştere în urma dorinţei lor de a lucra în deşert. „În mintea noastră, deşertul era un loc unde omul trăieşte infinitul. Ne adresăm deşertului ca unei panorame a minţii. Punctul de plecare a fost forma conică, forma naturală a nisipului ca material”, scriu artiştii pe site-ul lor oficial.

Desert Breath se întinde pe 100.000 de metri pătraţi, în estul deşertului Sahara, în apropiere de Marea Roşie, în El Gouna, Egipt. Construcţia consistă din 8.000 de metri cubi de nisip, din care au fost create mai multe conuri, aranjate în spirală. Construcţia a fost finalizată în martie 1997, dar încă mai rezistă, cu toate că se dezintegrează uşor, de-a lungul timpului.