Misterul „călătorului în timp”, cu telefon mobil, din 1938: Farsă sau adevăr? VIDEO

Misterul unei femei filmate în 1938 cu un telefon mobil modern pare să fi fost rezolvat, dacă dăm crezare unui utilizator YouTube. Ea nu ar fi fost un "călător în timp", ci doar un angajat al unei companii care testa un produs inovator.

01 apr. 2013, 07:52
Misterul „călătorului în timp”, cu telefon mobil, din 1938: Farsă sau adevăr? VIDEO

O filmare în alb-negru, realizată în 1938, arată o tânără femeie care vorbeşte la un dispozitiv mic, fără fir. Adepţii teoriei conspiraţiei spun că acest videoclip este dovadă călătoriei în timp, alături de alte imagini asemănătoare care arată tehnologia modernă înainte de a fi inventată.

Un utilizator YouTube susţine, însă, că femeia din videoclip este străbunica lui. Femeia folosea, într-adevăr, un fel de telefon mobil, însă ar fi fost un prototip de dinaintea războiului, creat de o fabrică de comunicaţii din Leominster, Massachusetts, SUA.

Doamna pe care o vedeţi este străbunica mea, Gertrude Jones. Avea 17 ani. Am întrebat-o despre acest filmuleţ şi îşi aduce aminte foarte bine de el. Spune că Dupont avea un departament de comunicaţii telefonice în fabrică. Experimentau cu telefoanele fără fir. Gertrude şi alte cinci femei au primit aceste telefoane fără fir pentru a le testa o săptămână. Gertrude vorbeşte cu unul dintre cercetători, care ţine alt dispozitiv fără fir, în dreapta ei„, scrie utilizatorul planetcheck, care nu are, însă, nicio dovadă ale spuselor sale.

Afirmaţiile utilizatorului nu au fost verificate, aşa că poate fi vorba de o simplă farsă de 1 Aprilie.