Misterul casei lui Petrică Mîțu Stoian a ieșit la iveală. Obiectul de valoare neprețuită ascuns de artist: „Rareori invita pe cineva pe la el”

Petrică Mîțu Stoian a lăsat în urmă o casă luxuoasă și plină de mister unde rar invita pe cineva. Unul dintre apropiați a dezvăluit incredibilul secret ce zace ascuns dincolo de ziduri.

12 ian. 2022, 11:04
Misterul casei lui Petrică Mîțu Stoian a ieșit la iveală. Obiectul de valoare neprețuită ascuns de artist: „Rareori invita pe cineva pe la el”

Petrică Mîțu Stoian a murit lăsând în urmă o casă luxuoasă pe care artistul o terminase de construit cu puțin timp înainte de a trece în neființă.

Vila din Craiova a maestrului e ferită de ochii lumii, iar prețul unei astfel de proprietăți valorează între 200.000-800.000 de euro.

Cum arată casa de la Isverna a lui Petrică Mîțu Stoian! Artistul o renovase complet și cultiva căpșuni pe care le vindea en-gros – FOTO

Misterioasa locuință a lui Petrică Mîțu Stoian se află aproape de centrul Craiovei și se cuprinde o suprafață de sute de metri pătrați și o grădină uriașă, unde maestrul de odihnea. Vila are opt camere, mobilier rafinat, dar și o cramă deosebită, cu o anexă unde interpretul își petrecea timpul cu prietenii lui. Mai mult, Mîțu Stoian deținea și obiecte de artă, printre care s-ar afla și o replică a ultimului mare pictor renascentist, Rembrandt, reproducere făcută chiar de unul dintre ucenicii acestuia, cu o vechime de peste trei secole.

”Știu că el colecționa icoane prețioase, avea multe asemenea lucruri, mai ales că era și foarte credincios. La un moment dat, auzisem că avea și tablouri scumpe, o replică făcute după un Rembrandt, zicea el că de un elev de-al pictorului, dar nu l-am văzut. E adevărat, arareori invita pe cineva pe la el dintre vecinii de pe stradă, ne vedeam aici, în fața casei și mai stăteam de vorbă. Dar știu că era mare colecționar de artă, mai ales bisericească”, a dezvăluit vecinul cântărețului, potrivit wowbiz.ro.

Casa de la Isverna a lui Petrică Mîţu Stoian, în pericol să se degradeze: „Nepoţii au treabă cu birtul din sat, nu stau să vadă de casă. Se strică dacă nu se dă drumul la căldură, iernile sunt grele şi lungi”

La casa de la Isverna a lui Petrică Mîţu Stoian se ajunge destul de greu din cauza drumului asfaltat doar pe alocuri.

Vecina Lia, o femeie care a copilărit alături Petrică Mîțu Stoian, a povestit, pentru Fanatik, că nepoţii regretatului artist au venit imediat după decesul acestuia şi au închis tot, apoi nu au mai călcat pe acolo.

Vecina lui Petrică Mîțu Stoian face dezvăluiri fabuloase. Ce făcea, de fapt, artistul atunci când ajungea la casa de la Isverna

”Petrică a fost, ultima oară, de Paște. A stat câteva zile pe aici. A făcut parastasul părinților, a împărțit de aici și, apoi, a plecat la Oțelu Roșu, la un alt parastas, al nepotului lui dinspre soră. Era bine pe atunci. Nepoţii lui au venit pe aici, au închis tot. Au un birt în centru, aici, în Isverna. Nu i-am mai văzut de multă vreme pe aici, dar se ajunge greu până sus și nu au de ce să vină”, a povestit vecina lui Petrică Mîţu Stoian.

Femeia a dezvăluit, totodată, că interpretul de muzică populară iubea foarte mult locurile natale, iar grădina îi era foarte dragă.

”A pus copaci, a pus căpșuni. E adevărat, nu era el cel care se ocupa de ele, dar a avut grijă de loc, Petrică iubea locul acesta, de aceea a și investit aici. Când voia să se relaxeze, dădea o fugă pe aici. I-a adus și pe prietenii lui pe aici, se distrau, se relaxau”, a dezvăluit femeia.

Casa de la Isverna a lui Petrică Mîţu Stoian, în pericol să se degradeze
Vecina Lia a mai spus că fosta soţie a lui Mîţu Stoian se ocupa cu mare drag de gospodăria de la Isverna.

”Am cunoscut-o pe soția lui Petrică, era o femeie tare bună, harnică, gospodină. Venea cât de des putea, muncea din greu pe aici. Nu știu de ce s-au despărțit, dar, vă zic, se potriveau, dar cred că după ce el s-a mutat de la Târgu-Jiu la Craiova s-a stricat tot… Dar mare păcat”, spune femeia.