Misterul conturilor lui Ceauşescu VIDEO

Publicat: Duminică, 17 Februarie 2013 10:10 // Actualizat: Duminică, 17 Februarie 2013 16:37 // Sursa: RTV.net

Au trecut 23 de ani de la moartea Ceauşeştilor şi enigmele încă persistă. Aveau sau nu conturi de miliarde de dolari în afara ţării? Şi dacă da, în mâna cui au ajuns aceşti bani? România TV vă prezintă un material zguduitor despre “Averea Diavolului” sau, mai exact, ce urme au lăsat peste ani banii din conturile dictatorului.

La mai bine de 20 de ani de când procurorul militar Dan Voinea rostea suma fabuloasă de 400 de milioane de dolari, în timpul procesului Ceauşeştilor, răspunsurile legate de existenţa banilor sunt în aşteptare. "Averea Diavolului", cum a fost denumită peste ani, şi-a pierdut urma în conturi bine dosite de securitate. Iar la bani s-ar părea că au avut acces doar cei "aleşi", care aveau parolele.

Dacă iniţial s-a pornit de la 400 milioane de dolari, suma a crescut apoi la 2 miliarde.

"Conturile lui Ceauşescu, totul e cunoscut. Nu ştiu câte există şi unde sunt acum, dar ştiu că există. Şeful, adică Ceauşescu a trimis în străinătate 2 miliarde de dolari, contul României. Cont care va putea fi folosit de români în momentele grele ale ţării", declara Camil Roguski, fostul arhitect al lui Nicolae Ceuşescu.

Acesta a vorbit şi despre registrele în care erau notaţi cei care aveau legătură cu conturile respective: "Inclusiv domnul Voiculescu este trecut acolo pe listă".

Imediat după Revoluţie, statul român a angajat mai mulţi experţi străini, pentru a da de urma banilor. În 1991, Washington Post publica declaraţiile unora dintre experţii canadieni angajaţi : "este periculos să ştii prea multe. Răspunsul la întrebarea "unde sunt banii?" poate fi fatal!".

În urma acestor descoperiri, detectivii canadieni au părăsit România, însă au lăsat în urmă un mesaj şi un film documentar difuzat de CBS în 1991- Averea Dracului, film interzis în ţară.

În 2008, în Parlamentul României, după ani de mister s-a pornit o anchetă. O anchetă care nu a descoperit, în fapt, nimic.
"Concluzia comună a tuturor celor audiaţi a fost că Nicolae Ceauşescu nu a avut conturi în afara ţării. Toţi cei audiaţi, fără excepţie, au insistat asupra faptului că Nicolae Ceauşescu nu vedea nici un motiv să depoziteze banii în afara ţării atâta timp cât era convis că are controlul total asupra situaţiei interne", se arată în raportul Parlamentului.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
conturi ceausescu mister conturi Ceauşescu Nicolae Ceauşescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 apr 09:21
...fostele întreprinderi de comerţ exterior prin care se făceau toate contractele de investiţii externe. Citeşte şi Misterul conturilor lui Ceauşescu VIDEO ...
18 mar 14:15
...ales prin susţinerea de către aceasta a unor oameni politici care au pregătit mai apoi lovitura de stat din 1989. Citeşte şi Misterul conturilor lui Ceauşescu VIDEO “Prezenţa dânsei la conducerea ţării a fost nefastă atât pentru soţ, cât şi pentru...
18 mar 09:30
...Pentru aceste proiecte, preşedintele a alocat sume uriaşe de bani”, a dezvăluit Emil Bărbulescu. Misterul conturilor lui Ceauşescu VIDEO  
...
18 mar 09:15
...istoriei. Pentru aceste proiecte, preşedintele a alocat sume uriaşe de bani”, a dezvăluit Emil Bărbulescu. Misterul conturilor lui Ceauşescu VIDEO  
...
17 feb 14:18
Răspunde | Votează email 1 email
ultor
Şi Mareşalul Antonescu a trimis bani în străinătate pentru a fi folositi în favoarae României, convins fiind că ruşii nu vor respecta în totalitate condiţiile de armistiţiu cu care fuseseră de acord. Ce s-aîntâmplat cu ei?
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H