Misterul Daliei Negre. Cum s-au transformat atrocităţi cumplite într-un spectacol mediatic

Pe 15 ianuarie 1947, Elizabeth Short, în vârstă de 22 de ani, a fost găsită tăiată în două şi golită de sânge şi aşezată într-o poziţie inspirată dintr-o fotografie celebră, în Parcul Leimert, Los Angeles. În dreptul gurii, avea două despicături care dădeau impresia unui rânjet grotesc. Aproape 60 de oameni au mărturisit săvârşirea faptei, iar crima, rămasă neelucidată, a fost subiectul a sute de articole de presă şi a zeci de cărţi şi adaptări cinematografice.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 08:25
Misterul Daliei Negre. Cum s-au transformat atrocităţi cumplite într-un spectacol mediatic

În dimineaţa zilei de 15 ianuarie 1947, cadavrul unei fete a fost găsit într-o zonă retrasă a Parcului Leimert din Los Angeles. Aceasta era tăiată în două de la brâu, golită complet de sânge, spălată şi aşezată într-o poziţie care amintea de creaţia ”Minotaurul”, a fotografului suprarealist Man Ray. În dreptul gurii, avea două despicături care dădeau impresia unui rânjet grotesc. La încheieturi, glezne şi gât, avea urme de garou, dovedind că agresorul avea cunoştinţe medicale. Cauza morţii a fost stabilită ca fiind sângerarea prin tăieturile faciale şi şocul cranian din cauza unor lovituri primite în cap. A fost identificată ca fiind Elizabeth Short, fiica unui antreprenor din Boston, Massachusetts.
 
Cu ce se ocupa Elizabeth Short şi ce aspiraţii avea. De ce ”Dalia Neagră”?

Povestea orgiilor sado-masochiste la care erau implicaţi artişti celebri ai momentului, printre care şi fotograful Man Ray şi regizorul filmului ”Şoimul maltez”, cu Humphrey Bogart.

Povestea spectacolului mediatic, a cărţilor şi a filmelor.

Citiţi aici: Mărturii, descoperiri, cercetări. Legături cu alte crime celebre.